Sunt un fel de vedeta in blocul unde locuiesc, iar in ultimul timp sunt curtat si de vecinii de la blocurile vecine. Ce mai e nou?, ai vazut ce a zis Ponta? Cum ti se pare raspunsul lui Basescu? Voi cum scrieti la ziar despre promisiunile USL?

Vezi, iti spuneam de la alegeri ca nu-i mare brânza nici cu astia! Au zis ca nu vând tara, dar si ei o dau pe nimic. Tot FMI-ul conduce in tara, asa se intâmpla când bagi dusmanul in casa. L-au criticat pe Boc, l-au criticat pe Basescu ca au taiat salariile, ca au dat oamenii afara, dar ei, ei ce fac? La toamna mii de salariati vor ramâne pe drumuri, vor fi dati in somaj. Stii vecina de la scara C, doamna aia in vârsta, mi-a spus ca are datorii la intretinere cât casa. Nu de inalta, ci ca valoare. De ce se intâmpla toate acestea? Am acumulat ceva cheag, a venit vara, investitiile se misca oarecum, de ce traim tot prost? S-au ieftinit legumele, dar ai vazut ce-i la carne? Prapad, nu te mai poti apropia, eu cumpar oase garf, copite de porc, varza si cartofi.

Am iesit la pensie de cinci luni, stii câta pensie mi-a facut? 1200 de lei, dupa 40 de ani de munca. Sa traiasca ei cu banii astia. Spune tu, ca esti ziarist, cum este posibil ca unii sa aiba salarii de 18-25.000 de lei, iar majoritatea are 700-800 de lei? S-a mai infiintat un partid, alte doua au documentele la tribunal, partide ne trebuie noua acum? Tot Basescu este la putere, noi l-am dat jos, iar el nu si nu. Am vorbit cu presedintele de la asociatie, stii ca sta la blocul 2, imi zicea ca sute de familii au datorii la intretinere, si nu de azi de ieri, ci de ani si ani.

Cum le mai plateste? Nu le mai plateste, le ia casa, ii gasesti prin piata Nord. Inainte erau vreo doi pripasiti prin Piata, acum sunt cu zecile, acolo stau, acolo dorm. Asta-i viata? Sa-ti mai dau o stire: doua spatii de pe Mioritei, aici lânga noi, au pus lacatul, scrie mare – De inchiriat. Tu pe cine ai ales, ca am uitat? Eu nu ma mai duc la vot, la ce bun. Mereu am zis ca poate, poate, hai si cu dreapta (iti spun numai tie, eu mi-am pus mare speranta in Constantinescu), dar poate ca stânga face ceva pe timp de criza, ca asa s-a intâmplat prin Europa.

Vai de capul nostru, vai de poporul asta, parca-i blestemat, dar nu-i, nu poate sa fie, ca merge la biserica, se inchina, se roaga, nu vezi ce inghesuiala este pe la manastiri, se calca in picioare sa pupe moastele, dau bani, fac pomeni. Dumnezeu il iubeste, politicienii nu-l iubeste, ei isi vad de interesul lor, eu am citit, am vazut la televizor, in alte tari politicienii sunt oameni asezati, sunt cineva in orasul lor, au avere proprie, nu baga mâna in buzunarul statului, la noi toti, aproape toti sunt niste coate goale.

Nu apuc sa raspund la nicio intrebare, ca vin altele, nici nu mi-am propus. Ii ascult si scriu. Blestemata meserie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Domnule Baltatescu, o intrebare : nu cumva forma “sunt” este persoana a III-a a verbului “a fi” ? ( In latina, daca-mi amintesc bine, verbul cu pricina se conjuga cam asa : sum, es, est, summus, estis, SUNT ) Deci ?… Oricum, scuzati observatia unui inginer.

LĂSAȚI UN MESAJ