Laurentiu Matei, consilier local in Caiuti, e hotarât sa intre in cursa pentru functia de primar si sa câstige. „Sunt pregatit sa candidez si de pe pozitia de independent, dar nu cred ca va fi nevoie. Sunt convins ca sondajul facut de PNL va fi corect”, declara Matei. E inginer silvic, dar e dispus sa-si paraseasca postul pentru ca sunt multe lucruri care ar putea merge mai bine.

Spune asta ca fost viceprimar al comunei: „Am mai lucrat in administratie in perioada 2004-2008, dar nu mi s-a permis sa ma implic. Am inceput niste lucruri, dar nu am fost lasat sa le finalizez. De data aceasta va fi altfel”, sustine liberalul, care are, acum, 40 de ani. Se va stradui sa atraga finantari si, mai ales, sa le foloseasca eficient: „Sper sa primim fonduri ca si pâna acum. E important sa ai bani, dar la fel de important e ca lucrarile finantate cu acesti bani sa fie de foarte buna calitate si sa dureze. Ce si cât vom face vom decide, intotdeauna, impreuna cu cetatenii.”

Coordonate: „Seriozitate si transparenta”

PUBLICITATE

“Pe lânga investitiile mari care trebuie facute, eu vreau sa ma aplec si asupra altor aspecte. Nivelul de trai, de exemplu. Toti spun ca nivelul de trai este influentat de deciziile celor de la Bucuresti. Eu cred ca se pot face multe lucruri importante si pe plan local”, spune Laurentiu Matei. Ar vrea ca cetatenii din Caiuti sa deschida intreprinderi familiale, PFA sau chiar mici firme.

Cum ii va incuraja? „Vreau sa infiintez un centru rural de afaceri, care va functiona la inceput in Primarie, apoi in Casa Rosetti. Aici, intreprinzatorii vor primi asistenta juridica, vor fi invatati sa-si tina contabilitatea, vor primi si un birou, vor fi ajutati cu informatii.” In acest sens, primarul va colabora cu GAL Valea Trotusului, cu Directia Agricola si APIA.

„Sper sa se intoarca acasa si sa-si deschida afaceri si cei plecati in strainatate. Noi ii vom ajuta sa obtina avizele necesare si sa ia in concesiune teren”, afirma Matei. Viitorul primar are si alte deziderate: un târg saptamânal decent, racordat la utilitati, mai multa siguranta pentru cetateni, cu alte cu cuvinte, un pic de ordine in „ordinea publica”, o mai buna comunicare cu oamenii. Pe scurt, „o relatie corecta cu acestia, seriozitate si transparenta totala”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.