Municipiul Onesti, perceput din ce în ce mai mult ca „un oras fantoma”, în care a avut loc o depopulare masiva si  oamenii îsi cauta de lucru prin strainatate dupa ce industria petrochimica a murit, a devenit „un pericol public” pentru locuitorii sai din cauza  câinilor fara stapân ce se afla pe strazi.

Dupa alte numeroase întâmplari triste în care onestenii au fost muscati de câini, zilele trecute, Maria B. aflata împreuna cu fiicele sale pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, a fost atacata de o haita de peste 10 maidanezi.

Prezenta de spirit a sotului acesteia a facut ca întâmplarea, ce a avut loc înainte de venirea serii, sa nu se termine cu o nenorocire. Cu doar câteva zile înainte, în aceeasi zona, în apropierea Scolii Gimnaziale „Emil Racovita”  a fost atacat de catre câini un onestean, care s-a ales cu mai multe zgârâieturi pe mâini.

„Este plin orasul de maidanezi flamânzi si agresivi. M-au atacat când mergeam cu bicicleta acum câteva saptamâni”, a declarat Vasile E., în timp ce o alta locuitoare a municipiului a mentionat ca „numeri pe putin 50 – 60 de maidanezi daca faci turul Onestiului!”.

De-a dreptul dramatica a fost situatia unei fetite ce a fost  atacata chiar în fata blocului de locuit, un câine trântind-o la pamânt si încercând mereu sa o muste de fata.

Desi era cazuta, ea si-a acoperit cu mâinile fata si la interventia unor vecini a fost salvata din  acest  cosmar, din care a ramas  cu o puternica trauma. Nicolae Gnatiuc, consilierul cu atributii de viceprimar, ce  a vizitat recent  Adapostul de câini din zona Obor, a declarat: ”în urma recomandarilor primite, am început sa efectuam lucrari de modernizare conform standardelor europene, precum si lucrari de extindere a spatiilor de gazduire pentru câinii fara stapâni.

Termenul de finalizare a acestor lucrari este primavara anului acesta”.