20 iunie 2024
ActualitateCâinele GUN, noul coleg al jandarmilor băcăuani

Câinele GUN, noul coleg al jandarmilor băcăuani

Cel mai nou câine de serviciu al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean(IJJ) Bacău a împlinit șapte luni.

GUN, pentru că despre el este vorba, s-a născut pe 10 noiembrie 2023 la Centrul Chinologic ” Aurel Greblea” Sibiu, unitate cu competențe naționale în domeniul chinotehnic din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI)și este un patruped din rasa ciobănesc german varietate neagră, pe care o să-l vedeți în nenumărate rânduri la misiuni de asigurare a ordinii publice ori la alte evenimente publice.Patrupedul urmează o etapă de acomodare cu conductorul său sergentul major Nechita Vlăduț, urmând ca după această perioadă să se întoarcă la Centrul Chinologic Sibiu pentru a fi atestat pentru specialitatea patrulare/intervenție.
GUN și Vlăduț s-au împrietenit în acest timp, GUN s-a familiarizat cu mediul și a învățat comenzi simple precum: “șezi”, “culcat”, “mersul alături”, iar astăzi a sărbătorit cele șapte luni în echipa jandarmilor băcăuani.

„Îi luăm de pui de la Centrul Chinologic” Aurel Greblea” Sibiu. Ne ocupăm de ei prin atașament, joacă cu mingea. GUN are o mare nevoie de a se mișca și a de fi activ, necesită mult timp și multă empatie din partea mea pentru a-i obține cooperarea.

Sunt bucuros că am ajuns să fac parte din grupa canină a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, echipă din care a făcut parte mulți ani și tatăl meu.

Datorită tatălui meu, dar și a colegilor care m-au îndrumat și ajutat la fiecare pas, arătându-mi frumusețea muncii cu exemplarele canine am ajuns să simt că sunt omul potrivit, la locul potrivit!

Consider că pentru a lucra într-o echipa canină, cea mai importantă calitate este răbdarea, dar pe lângă aceasta este nevoie să fii o persoană mereu dornică de învățare și dedicată.
Gun este un câine foarte bun!”, a precizat sergentul major Nechita Vlăduț.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img