Ieri, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău a avut loc o vizită inedită din partea domnului profesor Vilică Munteanu, istoric, colecţionar, arhivist , cel care a condus timp de 26 de ani Direcţia Judeţeană Bacău a Arhivelor Naţionale .

Domnul profesor a oferit comenzii unităţii câte un volum din lucrarea Vilică Munteanu, arhivist, istoric, colecţionar la 65 de ani din colecţia Profesioniştii noştri, lucrare realizată sub egida Centrului European de Studii Covasna – Harghita.

„Am oferit acest cadou comenzii Grupării de Jandarmi Mobile Bacău pentru că facem parte dintr-o familie , nu numai pentru faptul că suntem din acelaşi minister ci pentru că avem o foarte bună colaborare interpersonală şi interinstituţională. Cartea este un omagiu pentru contribuţia pe care am avut-o aproape un sfert de veac la studierea şi valorificarea informaţiilor referitoare la românii din zona Covasna – Harghita – Mureş şi colaborării cu instituţiile de cultură din zonă, pentru promovarea identităţii românilor din această zonă cât şi pentru promovarea identităţii populaţiei romano-catolice din Moldova”.
Vilică Munteanu

Comandantul unităţii a transmis domnului profesor, în numele întregului colectiv al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, mulţumirile şi aprecierea pentru acest moment deosebit.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ