14 iunie 2024
Advertorial politic”CA DE FIECARE DATĂ, PSD VA GUVERNA PENTRU OAMENI”

”CA DE FIECARE DATĂ, PSD VA GUVERNA PENTRU OAMENI”

Parlamentarul PSD Ionel Floroiu consideră că intrarea partidului său la guvernare este un semn de responsabilitate într-o perioadă grea, când crizele s-au suprapus. Deputatul băcăuan este de părere că trebuie să existe un echilibru între măsurile sociale obligatorii pentru categoriile defavorizate și investițiile absolut necesare pentru dezvoltarea României. Atât proiectele mari de infrastructură, cât și investițiile din comune sunt printre soluțiile pentru dezvoltare, mai ales în Moldova, regiune vitregită din acest punct de vedere.

”Eu și colegii mei din echipa PSD Bacău vom privi cu foarte mare atenție activitatea miniștrilor și vom sesiza orice nerespectare a programului de guvernare, indiferent din ce partid face parte ministrul respectiv. Vom pleda pentru continuarea și creșterea investițiilor în comune, acolo unde este nevoie de apă curentă și canalizare, de drumuri, școli, grădinițe și dispensare. Nu vom lăsa birocrația și bunul-plac al unor funcționari să blocheze modernizarea satelor noastre, singura șansă de a le salva de la dispariție. De asemenea, vom cere urgentarea construirii unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal, iar singura variantă logică și realizabilă este pe traseul Bacău-Brașov. Sunt convins că echilibrul și profesionalismul miniștrilor social-democrați vor aduce măsuri eficiente, atât în gestionarea crizei sanitare, dar și pentru rezolvarea problemelor economice. Ca de fiecare dată, PSD va guverna pentru oameni, cu grijă mare pentru copii, pensionari, cei bolnavi sau aflați într-o situație materială grea, fără a uita de marile proiecte de investiții mai ales în infrastructură de care avem mare nevoie.”
Ionel Floroiu, deputat PSD

MUNCĂCreșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, de la 2.300 lei în prezent la 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022.
Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 lei la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022.
Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 lei la 1.000 de lei începând cu 1 ianuarie 2022.
Acordarea unui ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă pentru pensionarii a căror pensie este peste valoarea minimă, dar sub 1.586 lei.

FAMILIE, TINERET ȘI EGALITATE DE ȘANSE

Creșterea alocațiilor cu 40% pentru copiii sub 2 ani, de la 427 lei în prezent la 600 lei de la 1 ianuarie2022.
Creșterea alocațiilor cu 13,5% pentru copii între 2 și 18 ani, de la 214 lei la 243 lei de la 1 ianuarie 2022.
Acordarea celei de-a 13-a alocații pentru copiii cu dizabilități și a 13-a indemnizație pentru persoanele adulte cu dizabilități, în luna ianuarie 2022.
Scăderea Contribuției de asigurări sociale de sănătate din veniturile părinților, în funcție de numărul de copii, până la scutire pentru cei ce au cel puțin 3 copii.
Acordarea de granturi de 30%, dar nu mai mult de 45.000 euro în urban sau 30.000 euro în rural, din valoarea unei locuințe noi achiționate de familie cu copii sub 15 ani.

SĂNĂTATE

Medicamente antivirale în farmacii, eliberate cu prescripție medicală, pentru tratarea timpurie a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.
Diagnostic și tratament ambulatoriu cât mai rapid pentru pacienții COVID-19.
Testare extinsă și anchete epidemiologice eficiente pentru limitarea contaminării.

ECONOMIE

Lansarea Programului ”Cumpărăm românește” pentru încurajarea achiziției de produse românești și, implicit,sprijinirea firmelor românești.
Salvarea firmelor strategice românești prin infuzie de capital.
Program de sprijinire a exporturilor pentru reducerea deficitului comercial al României.

AGRICULTURĂ

Creșterea producției agricole autohtone pentru realizarea siguranței alimentare a cetățenilor.
Absorbția în întregime a fondurilor europene destinate agriculturii
Plata la timp a tuturor categoriilor de subvenții.
Accelerarea procesului de intabulare a proprietăților și îmbunătățirea legislației privind arendarea și concesionarea terenurilor agricole.

FINANȚE

Digitalizarea economiei și a plăților obligțiilor fiscale pentru toți contribuabilii.
Reintroducerea stopajului la sursă pentru reducerea birocrației.
Reducerea taxelor pe venituri, prin creșterea deducerilor, pentru persoanele cu venituri mici și cu mulți copii.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri