Handbal masculin/ Capitanul Stiintei MD, Ionut Rotaru prefateaza confruntarea de mâine, cu Minaur, din primul tur al play-off-ului Ligii Nationale

Se poate juca handbal cu burta goala? Uite ca uneori se poate! Mai ales daca sala e plina. Iar jucatorii vice-campioanei României, Stiinta Municipal Dedeman Bacau, care n-au vazut niciun salariu in acest 2015, spera ca mâine, de la ora 18.00, Sala Sporturilor sa fie plina-ochi, la jocul de acasa cu Minaur Baia Mare, din faza I a play-off-ului Ligii Nationale. In ciuda dificultatilor financiare care ameninta viitorul echipei, marea majoritate a handbalistilor Stiintei MD au ramas pe pozitii. Si isi vor juca sansa pâna la capat, indiferent unde ar fi situat capatul. “Chiar daca nu ne-a fost deloc usor, având in vedere problemele financiare care sunt de notorietate, am ramas pentru oras si pentru public. Iar contra Minaurului vom juca in special pentru oras si pentru publicul bacauan”, a declarat capitanul studentilor, Ionut Rotaru.

-Ionut, configuratia primelor patru pozitii ale clasamentului Ligii Nationale s-a definitivat la potou, in ultima etapa a sezonului regulat. Ai fi preferat o alta adversara in locul MInaurului?
-Cred ca orice adversar am fi intâlnit dintre Odorhei, Minaur, HCM Constanta si Dinamo, am fi avut in fata o echipa foarte buna. Prin urmare, nu stiu daca ar fi fost de preferat sa intâlnim Odorheiul, de exemplu, in locul Minaurului. Ca sa nu mai spun ca HC Odorhei si Minaur Baia Mare, ca sa ne referim doar la primele doua clasate, se pliaza cam pe acelasi stil de joc si gabarit.

PUBLICITATE

– Sanse de calificare?

-As incepe cu o vorba româneasca: buturuga mica rastoarna carul mare. In cazul de fata, noi suntem buturuga mica. Si speram sa rasturnam carul mare sau, mai bine spus, Baia Mare! Avem sansa noastra, chiar daca Minaur porneste favorita, inclusiv in meciul de miercuri, de la Bacau. Iar sansa noastra este ca jucam fara nicio presiune in plus.

-Putem estima in procente?

-Eu cred ca, la meciul de acasa, avem 40 spre 50 la suta sanse de victorie. Cu o sala plina si cu o sustinere asa cum numai publicul bacauan stie sa o ofere, cred ca putem trece peste tot si peste toate. Ne dorim foarte mult sa câstigam jocul de acasa, astfel incât calificarea sa se decida in dubla din mai, de la Baia Mare.

-Apropo de o sala plina si de sustinerea publicului. Situatia financiara foarte dificila prin care treceti v-a sporit considerabil capitalul de simpatie.

-Asta arata, inainte de toate, ca publicul bacauan, care este un mare iubitor de handbal, a inteles situatia noastra si a apreciat faptul ca noi am ramas pe pozitii. Asta s-a vazut in special la meciul cu Poli Timisoara, care a adunat, iata, un numar foarte mare de oameni in tribuna pentru un joc care aducea fata in fata doua echipe din partea a doua a clasamentului. Sunt convins ca, dincolo de rezultatele bune din ultimele sezoane, noi am fost apreciati si pentru felul in care am interactionat cu oamenii in toti acesti ani, dar si pentru faptul ca am dat dovada de tarie de caracter in situatia de fata, o situatie dificila si fara precedent. Ce sa spun, si in trecut au mai existat probleme de ordin financiar la echipa, dar, de fiecare data, am primit asigurari ca situatia se va rezolva, ceea ce s-a si intâmplat. Anul acesta, insa, lucrurile au luat o alta turnura. Totusi, noi am hotarât sa mergem mai departe. O facem din respect pentru oras, pentru public si pentru ceea ce inseamna Stiinta Municipal Dedeman. O mare parte din noi tot in Bacau ne vom intoarce dupa terminarea carierei si vrem ca lumea sa-si aminteasca de noi ca de niste handbalisti dedicati echipei si profesiei noastre.
-Cât de mult a contat influenta voastra, a nucleului bacauan alcatuit din tine, Tamas, Bondar si Paunica in mentinerea unitatii de grup?

-Eu zic ca a contat foarte mult. Cred ca asta a fost si norocul nostru; fiind cu vechime la echipa, cuvântul nostru a avut greutate in vestiar. Noi nu am facut decât sa ne spunem parerea, iar ceilalti erau liberi sa ia orice decizie ar fi dorit. Cei care n-au dorit sa continue, au parasit echipa, insa, din fericire, majoritatea am ramas, hotarâti fiind sa incheiem sezonul. Nu vreau sa spun vorbe mari, dar atunci când iubesti un club si un oras, poti trece peste problemele financiare. Sigur, nu pentru o perioada foarte lunga de timp. Ce va fi de la vara incolo, ramâne de vazut.

-Chiar, ce ar putea fi de la vara incolo. S-a vorbit despre crearea unei noi asociatii, prin care municipalitatea sa asigure, in continuare, finantare pe Legea 350/ 2005.

-Nu stiu ce va fi de la vara incolo, mai ales ca partea organizatorica, sincer, ma depaseste. Speram ca factorii locali sa ia o decizie cât mai buna si, in special, cât mai repede referitoare la echipa. Trebuie urgentate, insa, lucrurile deoarece, in aceasta perioada, fiecare jucator primeste diferite oferte pe care nu le poate amâna sau refuza la infinit doar in ideea ca, poate-poate, situatia se va indrepta la Stiinta. Nimeni nu poate astepta pâna in mai sau in iunie deoarece ofertele vin si pleaca, iar cu unele s-ar putea sa nu te mai intâlnesti. Nu vreau sa fiu inteles gresit, insa situatia se prezinta in felul acesta si e mai bine sa spunem lucrurilor pe nume. Repet, imi doresc ca factorii de decizie sa ia in considerare faptul ca Stiinta Municipal Dedeman Bacau este un etalon sportiv pentru acest oras si, ca atare, sa faca in asa fel incât acest proiect handbalistic sa continue.

Romeo Stavarache s-a intâlnit cu jucatorii

Cu doua zile inainte de Paste, primarul Romeo Stavarache a avut o intâlnire la sala cu jucatorii si antrenorii Stiintei MD. In cadrul intrevederii, primarul i-a asigurat pe componentii vice-campioanei ca se cauta solutii pentru ca echipa sa fie finantata in continuare de municipalitate printr-o organizatie care sa suplineasca iesirea din scena a Asociatiei Top Sport condusa de cumatrul lui Stavarache, Constantin Apostol. Problema este ca, si in situatia in care Stiinta MD va primi finantare de la Consiliul Local pe 350/ 2005, sunt sanse minime, daca nu chiar nule ca banii sa ajunga la echipa inainte de finalul lunii iunie. Si asta pentru ca ghidul solicitantului, in baza caruia asociatiile sportive (si numai) pot depune proiecte de finantare nerambursabila nu a fost inca dat publicitatii, iar pasii care ar urma sa fie facuti ulterior (depunerea dosarelor, analizarea lor, contestatii etc) ar duce la o amânare aproximata la 60 de zile.

Dan Sion

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ