Proiectul „Building Bridges Bacău-Bordeaux” inițiat anul acesta, în luna iunie, în parteneriat, de Colegiul Național „Ferdinand I” și Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, prin vizita grupului de profesori și elevi de la cele două școli băcăuane la Liceul Cassignol din Bordeaux, continuă în aceste zile… în Bacău. Un grup de elevi și profesori francezi se află, de la sfârșitul săptămânii trecute, în vizită la corespondenții băcăuani.

Sosirea lor a reprezentat pentru școlile gazde o dublă sărbătoare: deschiderea oficială a proiectului, în prezența directoriilor celor două școli băcăuane, inspectorului școlar pe programe europene, prof. Ana-Maria Rotaru, inspectorului școlar de limba franceză, prof. Florentina Stanciu, cadre didactice, părinți și elevi, dar și organizarea unui spectacol dedicat Zilei Limbilor europene. Profesorii coordonatori ai proiectul sunt Gabriela Laslău, Nicoleta Grozav, Alina Drăgoi, Lăcrămioara Bordeianu – din Bacău, Clarisse Vuidard, Sylviane Persyn – din Bordeaux, iar pentru organizarea spectacolului s-au implicat prof. de limbi străine Nicoleta Bardașu, prof. Nicoleta Nistor, prof. Cristina Frânculescu, prof. Cosmina Diaconu, prof. Daniela Roșioru, precum și prof. Oana Văsâi – educație plastică, prof.Laura Gavriliță – educație muzicală și prof. Liliana Puiu – educație tehnologică.

„Urăm un bun venit călduros partenerilor francezi! Abordarea tematicii proiectelor europene este o formă de dezvoltare profesională care condiționează performanța; este o formă de promovare a interculturalității, tradițiilor și valorilor școlii românești. Este important să construim aceste poduri culturale care definesc dimensiunea civică europeană”, a precizat inspectorul școlar, prof. Ana-Maria Rotaru. „Copii minunați, oameni generoși, trăim alături de voi clipe ce vor rămâne amintiri frumoase despre România! Suntem impresionați de nivelul excelent de cunoaștere al limbilor străine pe care îl au elevii români. Ferestrele culturale prin care vom trece împreună reprezintă cea mai bună modalitate de a cunoaște istoria vie a unei țări”, a precizat, și prof. Clarisse Vuidard.

Proiectul „Buiding Bridges” urmăreşte consolidarea dimensiunii europene a educaţiei prin încurajarea cooperării transnaţionale dintre instituţiile din învăţămânul preuniversitar, îmbunătăţirea calitativă şi cantitativă a cunoaşterii limbilor străine, promovarea multiculturalismului și a tradițiilor celor două țări, România (Bacău) și Franța (Bordeaux). În aceste zile, elevii francezi vor participa la cursurile din cele două școli, iar apoi se vor organiza excursii la Cheile Bicazului, mănăstirile din nordul Moldovei, dar și vizite în Iași, Tg.Ocna, Slănic Moldova și, desigur, Bacău.PUBLICITATE