19 aprilie 2024
Zona zeroMemoriaBuhuși, 1963. Se fierbe laptele în cazan

Buhuși, 1963. Se fierbe laptele în cazan

Fotografia surprinde o scenă animată din anul 1963 în localitatea Buhuși, în curtea unei posibile întreprinderi de prelucrare a laptelui. În centrul atenției se află un imens cazan metalic, emanând aburi, destinat procesului de pasteurizare a laptelui. Grupuri de bărbați muncitori, în halate și șorțuri, sunt adunați în jurul cazanului cu canistrele de lapte.

Fiecare dintre ei este ocupat cu un rol specific în procesul de pasteurizare a laptelui. Unii dintre bărbați, cu priviri atente și mâini sigure, toarnă cu grijă canistrele cu lapte în cazan, creând o imagine vibrantă a muncii de echipă.

Printre muncitori, se remarcă și câțiva bărbați care, într-o pauză scurtă de la munca asiduă, privesc direct în obiectivul camerei cu expresii variate. Unii zâmbesc dezinvolt, arătând o parte din personalitatea lor jovială, în timp ce alții păstrează un aer solemn și concentrat. Aceste fețe variate adaugă o notă de autenticitate și caracter uman acestei imagini dintr-o epocă trecută.Fotografia surprinde o clipă de viață autentică, într-un timp în care munca manuală și tradițiile locale erau fundamentale pentru comunitățile rurale. Este o fereastră în trecutul Buhușilor, într-un moment de muncă și comuniune, care a rămas încapsulat în această imagine fascinantă din 1963.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri