Locuitorii din Buhoci au reclamat faptul ca pe teritoriul comunei sunt depozitate deseuri care polueaza solul. Mai exact, e vorba despre mâlul care este scos din râul Bistrita, in proiectul de modernizare a Insulei de Agrement Bacau, mâl ce este transportat in Buhoci.

Cristian Istoc, primarul comunei, afirma ca mâlul e „un pamânt moale”, iar depozitarea acestuia are un scop: „Incercam sa amenajam un dig pe Siret, in zona Dospinesti, unde am avut probleme si la inundatiile din 2008, si la cele din 2010.”

Edilul afirma ca a facut demersuri repetate catre Ministerul Apelor si Padurilor, solicitând sa fie introdus si Buhociul intr-un program de indiguire, dar nu s-a ales decât cu promisiuni: „Au trecut câtiva ani si in acest timp s-a creat o bresa in acea zona, din cauza faptului ca Siretul este indiguit si in aval, si in amonte, numai acolo, nu.”

PUBLICITATE

Neavând fonduri, primaria a cautat o solutie care nu presupune cheltuieli. „Am gasit intelegere la agentii economici care transporta pamântul si care, depozintându-l acolo, acopera bresa si astfel ne ajuta, sustine Istoc. Practic, e vorba despre o semiindiguire care, la o eventuala crestere a nivelului apei, va feri zona de riscul unei inundatii.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Despre locuitorii din Dospinesti nu sunt prea multe de spus..sunt atâtea probleme reale acolo și nu vor sa facă nimic în acest sens,nici o semnătură nu vor sa dea pt a schimba ceva,dar în acest caz chiar fura curent!!!deseuri au în suflete,nicidecum în malul adus din Bistrița! De rasul curcilor. Locuiesc în Dospinesti și știu ce afirm!

LĂSAȚI UN MESAJ