Rodica Odobisteanu, azi viceprimar al comunei Buhoci, fost primar in mandatul 2008-2012, a fost depistata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca aflându-se in conflict de interese.

Concret, in timpul mandatului de primar, Odobisteanu “a semnat un contract de concesionare incheiat intre Primaria Comunei Buhoci, reprezentata de persoana evaluata, in calitate de concedent, si sotul persoanei evaluate, in calitate de concesionar, incalcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.” ANI arata ca “persoana (…) fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (…) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului.”

ANI a fost sesizata de alesii locali: “Noi am facut sesizare la ANI cu privire la faptul ca a concesionat sotului sau 100 ha de teren. Ulterior, s-a revenit la 70 ha deoarece 30 ha nu erau islaz”, arata Dumitru Munteanu, consilier, adaugând: “Am facut sesizare si la DNA pentru ca primea fonduri europene ca sa intretina islazul, insa islazul e plin de buruieni si copaci.”

PUBLICITATE

Demisa din cauza ca vinde brânza

Mandatul de primar al Rodicai Odobisteanu a fost unul destul de furtunos, fiind reclamata si de angajatii institutiei, si de cetateni. In 2012, a trecut de la PSD la PP-DD si a ajuns consilier comunal.

In iunie 2014, ea s-a aliat cu Dumitru Munteanu pentru a-l inlatura din functie pe vicele Iustin Stoica, dar in septembrie a trecut la PNL, in tabara adversarilor lui Munteanu, a candidat ca viceprimar si a obtinut majoritatea voturilor in CL Buhoci.

La ora asta, Rodica Odobisteanu nu pare ingrijorata de decizia ANI: “Eu nu am ce sa comentez. Actiunile sunt demarate de cei care au vrut sa obtina functia de viceprimar dar nu au reusit pe alte cai si fac un circ de râde toata lumea!” Nu va demisiona, fiind convinsa ca lucrurile se vor rezolva deoarece a trimis catre ANI toate documentele solicitate.

“Exista o decizie”, ii spunem. “Nu am primit-o!”, se apara Odobisteanu. In acest timp, Munteanu, descoperind ca vinde brânza in piata, se pregateste sa o demita: “Noi am propus pentru sedinta de joi un proiect de hotarâre privind schimbarea din functie a Rodicai Odobisteanu deoarece este incompatibila: desfasoara activitati de comert pe Persoana Fizica Autorizata, intrând in contradictie cu legea!”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. nu vreau sa ma amestec in disputele politice dar: cum poate comenta initiatoru proiectului de demitere o urgenta a convocari CL , adica sa se faca doua sedinte luna asta una extraordinara si una ordinara sa poata lua ear 479 lei/consilier in loc de 330 diferenta de 2235 plateste comunitatea pentru mofturi politice?bine si eu sunt de acord cu demiterea dar de ce nu a depus in mod normal la o sedinta ordinara ?sa spuna initiator carei art.din lege demiterea e o urgenta ?dovada ca au ajuns consilieri crasmari ,betivi si tractoristi ;si sasi aduca aminte ca unconsilier din partidul lui a fost viceprimar dimineata si dupa ameaza era crasmar in madantul trecut atunci nu se incalca legea toti umbla dupa interesele lor intruncuvant toti o apa si pamant

LĂSAȚI UN MESAJ