Bugetul Bacaului, asa cum este el prezentat pe pagina Primariei si pus in dezbatere publica, va fi probabil aprobat in Consiliul Local. Liberalii au anuntat deja ca fac front comun in acest demers, fiindca ei au conturat bugetul si au interesul sa il lase pe mâna candidatului lor la alegerile locale. Sunt insa câteva probleme care i-ar putea face viata grea viitorului primar, oricare ar fi el. Actualul proiect de buget este elaborat de administratia liberala a lui Stavarache, o structura care insa pare sa fie blocata de luptele dintre taberele din primarie.

Insa tot liberalii, cei care vor sa prinda si mandatul viitor, au anuntat si faptul ca vor face amendamente la bugetul pe care tot ei urmeaza sa il voteze in proxima sedinta de consiliu local. Cu alte cuvinte, niste mici meandre ale concretului si innodari de logica. Amendamentele sunt bune, nimic de zis, dar au pronuntat iz electoral. Poate e doar o parere. Se dau bani in plus la educatie, pentru pensionari, pentru cartierul CFR, pentru linistirea câinilor vagabonzi si multe altele. De unde bani? Pai s-au taiat câteva milioane de la pus pavele si borduri. Asta la capitolul amendamente. De ce nu au fost acestea prinse de la bun inceput in buget? Fiindca bugetul a fost elaborat de o anumita administratie, care se va schimba in luna iunie. Un soi de cântec de lebada orgolioasa.

Bugetul va purta insa legat de picior un bolovan de moara, de care, se vede treaba, nu vrea nimeni sa scape. S-au alocat din nou bani pentru niste investitii utopice: milioane pentru groapa viitoarei sali polivalente, un maruntis pentru asa-zisa refacere a stadionului municipal, un milion pentru viitorul gazon al stadionului si alte asemenea „investitii” fara noima. De ce fara noima? Pentru ca sumele sunt prea mici ca sa ajute la realizarea obiectivelor respective, asa ca par un fel de frectie la picior de lemn.

PUBLICITATE

Sa nu uitam nici o clipa: toate aceste cheltuieli, bune sau nebune, se fac din banii cetatenilor. Orasul are un grad de indatorare de 20%, ceea ce e inca suportabil, iar singurul imprumut in derulare ar fi, se zice, cel pentru insula si pentru spitalul municipal. Dar as pune pariu ca zapezile iernii viitoare se vor asterne la fel de netulburate ca si acum, si pe groapa salii de sport si pe spitalul municipal, si pe alte proiecte. Dupa care urmeaza un nou buget.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Daca domnul primar considera ca pe primul plan in topul necesitatilor cetatenilor este Sala polivalenta eu zic ca ar trebui sa plece si sa lase acest oras pt ca nu avem nevoie de un dictator megaloman.
    Nu au tinerii unde locui, nu sunt alocati bani pt constructia de apartamente pt tineri, retelele de apa sunt vechi, ruginite (putrede) pui un petic aici si apare altul la 1 metru distanta. Oraselul copiilor este o groapa de gunoi. Buget conceput de oameni mediocri.

LĂSAȚI UN MESAJ