In timp ce bombele explodeaza prin tarile din centrul Europei, dar si in Balcani, a caror victime sunt oameni nevinovati (sute de morti in Franta, alte zeci au fost asasinati in Turcia, iar marti mai multe incarcaturi au fost detonate in Belgia), in România, ne asigura premierul Ciolos, este liniste: s-au luat masuri, s-a intarit paza, celulele de criza au fost activate, tot tacâmul in asemenea situatii. Belgia nu a luat masuri, nu era pregatita pentru asemenea situatii?

Ma indoiesc, mai ales ca, pe teritoriul tarii a fost descoperit si arestat cel mai cautat terorist din lume. Pâna acum niciun belgian, tânar sau batrân, nu a cerut demisia Guvernului, a sefilor serviciilor secrete, abolirea monarhiei. Pericolul pentru Guvernul Ciolos vine insa din partea sindicatelor (atâtea câte mai sunt), care ameninta cu greve (s-a incalzit vremea), mai multor ministri li se cere demisia (Justitie, Mediu, Sanatate), nici cel de la Invatamânt nu se simte prea bine, motive ar fi suficiente, dezastrul de la ultimele evaluari ar fi unul, partidele politice scot motiunile de la arhiva.

De la investire, Guvernul de tehnocrati, exceptie fac doar trei-patru ministri, a calcat nepermis de mult in strachini, fiind, in opinia politicienilor, partidelor, analistilor si societatii civile, picati din cer, din cerul senin al Bruxellesului. In România nu-i nevoie de acte teroriste, avem “teroristii” nostri, care trag tunuri dupa tunuri in bugetul national, in cele ale unor regii, companii de stat si societati private. O alta bomba cu fitilul pe terminate este saracia, a carei explozie va face prapad in urmatorii ani, peste 40 la suta (procent optimist) din populatie traieste la limita subzistentei, la care se adauga haosul din sistemul de pensii, alimentat acum din bugetul de stat si din imprumuturi externe. Ce se va intâmpla peste 10-15 ani, când vor iesi la pensie cei care lucreaza acum pe salariul minim pe economie sau, si mai grav, la negru, a caror venituri nu le vor depasi pe cele ale fostilor ceapisti.

PUBLICITATE

Toata lumea se intreaba unde sunt banii tarii, in conditiile in care economia, o spun chiar statisticile europene, duduie de-i sar capacele, mai abitir ca dopurile de la sampania frantuzeasca, servita de „teroristii” autohtoni la micul dejun, pe post de ceai. Doamne fereste de un act terorist, cum spuneam la inceput, cei mai cunoscuti „sinucigasi” sunt in ograda noastra, pe care nu-i dovedesc toate institutiile statului de drept. Ma tem ca este necesara o alerta generala, o activare a codului rosu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ