O mare bucurie a cuprins străzile municipiului Oneşti în seara zilei de miercuri 24 mai, la desfăşurarea unei noi ediţii a Marşului absolvenţilor de liceu. Cu voioşia în suflet, ei au cucerit inimile oneştenilor, care s-au minunat văzând străzile şi bulevardele pline de tineri în robe de diferite culori (albastre, vişinii şi negre). Din partea de jos a Oneştiului au venit spre Parcul Municipal – locul unde s-a desfăşurat în acest an festivitatea de absolvire a liceului, organizată de Primăria municipiului – tinerii care au urmat cursurile la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir” şi de la colegiile tehnice „Gheorghe Asachi” şi „Petru Poni”.

În ritmurile melodiei „Ani de liceu”, ce a trezit şi nostalgia privitorilor, „cantemirenii” însoţiţi de o formaţie de majorete şi-au exprimat bucuria defilând pe bulevardele Oneştiului. În timp ce absolvenţii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” au pornit cu vuvuzele şi goarne în aceeaşi veselie spre Parcul Municipal , absolvenţii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” au fost însoţiţi de un banner mare al acestei instituţii, atrăgând privirile tuturor.

De pe strada Tineretului au pornit „în cucerirea oraşului” la acest moment sărbătoresc din viaţa lor şi liceenii Colegiului Naţional „Grigore Moisil”. Împreună cu o trupă de majorete ei au adus bucuria clipelor absolvirii pe bulevardul Oituz, fiind însoţiţi de directorii colegiului (profesorii Mărioara Brescan şi Cristina Buzatu ), dar şi de venerabilul profesor de matematică Gheorghe Sorta. În Parcul Municipal au ajuns şi absolvenţii de la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci”, de la Liceul Tehnologic şi de la Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”. Absolvenţii liceelor şi colegiilor din Oneşti au fost întâmpinaţi de primarul municipiului, Nicolae Gnatiuc, şi de Laura Abageru, viceprimar. „Felicit profesorii şi părinţii, fără al căror ajutor aceşti tineri poate nu şi-ar fi descoperit pasiunile, talentele şi speranţele. Elevilor le doresc succes, putere de muncă şi să îşi îndeplinească toate dorinţele”, a menţionat în cuvântul său primarul municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc, de pe o impozantă scenă amplasată în faţa Sălii Polivalente „Nadia Comăneci”, din Parcul Municipal.

Fiecare moment al acestui eveniment a fost trăit cu intensitate, pe scenă urcând rând pe rând şefii de promoţie şi absolvenţii care au obţinut cele mai mari medii în clasele ce le-au urmat:

Adrian Vasile Lăzărescu este şeful de promoţie al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, unde au absolvit 174 liceeni. „Suntem extrem de motivaţi ca după patru ani de liceu să mergem în căutarea desăvârşirii profesionale şi a succesului în carieră… Vă îndemn dragi colegi absolvenţi, să alegeţi drumul în care veţi excela şi în care vă veţi putea demonstra calităţile excepţionale”, a menţionat Adrian Vasile Lăzărescu, licean ce a strălucit de-a lungul anilor de liceu la mai multe discipline de studiu (Istorie, Chimie, Matematică, Limba română), obţinând numeroase premii la concursurile şi olimpiadele naţionale.

De la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir”, Ana Maria Predoiu, şefa acestei promoţii cu 202 absolvenţi, a transmis tuturor un mesaj de suflet („Dacă poţi să fii orice în viaţă, alege să fii mai bun”).

La Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Elena Roşu şi Elena Larisa Vieru au fost desemnate şefe ale acestei promoţii , aici fiind 169 absolvenţi . Adriana Ştefana Coman, şefa de promoţie de la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci” (74 de absolvenți) a declarat că „rigurozitatea, demnitatea, cinstea şi dorinţa de a face cât mai multe lucruri bune sunt de acum reperele pentru maturitate şi viaţă”.
De la Colegiul Tehnic „Petru Poni” pe scenă a urcat Mihaela Tumurug, şefa de promoţie a acestei instituţii (la care au absolvit 66 absolvenţi), iar de la Liceul Tehnologic Oneşti – Alina Mădălina Crăciun. La Liceul Tehnologic Oneşti au fost în acest an şcolar 84 absolvenţi, aici fiind şi clase la seral. Şi Florin Marinel Cosferenţ, şeful de promoţie al Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” (unde au fost 44 absolvenţi), a trăit momente de bucurie , fiind felicitat de către primarul Oneştiului, Nicolae Gnatiuc.

Finalul i-a aparținut lui Carla’s Dreams

Un iureş frenetic, de tinereţe a cuprins şi finalul acestui eveniment, ce a fost urmat de un alt moment de-a dreptul electrizant, autorităţile locale ale Oneştiului oferind absolvenţilor plăcuta surpriză de a se bucura de întâlnirea cu formaţia Carla ‘s Dreams, care a oferit un recital de excepţie.PUBLICITATE