– locatarii blocurilor nr. 111, 113 si 115 de pe strada Bucegi s-au trezit cu beciurile inundate dupa ce s-a spart o conducta de agent termic din apropierea Scolii “Domnita Maria”

Conducta avariata a cedat intre punctul termic (PT) 30, Scoala “Domnita Maria” si blocul nr. 113 de pe strada Bucegi. Locatarii spun ca de trei zile au tot anuntat o posibila avarie in dispeceratul Thermoenergy, insa, angajatii societatii au dat curs sesizarii abia dupa lungile insistente ale locatarilor.

Situatia a devenit dramatica miercuri dupa-amiaza, când, proprietarii din zona au solicitat sprijin de urgenta pentru ca li s-au inundat beciurile. Apa care a curs pret de câteva zile, s-a infiltrat prin pamânt si chiar prin planseele de beton, facându-si loc in boxele de la subsolul blocurilor. Reprezentantii Thermoenergy spun ca miercuri la ora 18.00 s-a dispus intreruperea agentului termic in zona, pentru pierderi inregistrate in reteaua de agent termic. Sistarea caldurii si a apei calde a afectat 18 consumatori.

Joi dimineata, o echipa de muncitori a identificat conducta sparta, a inlocuit-o, iar lucrarile au fost definitivate in jurul orei 13.00. Daca unii proprietari de boxe au avut norocul ca apa sa se retraga intre timp, altii s-au ales cu pagube, apa calda stricându-le produsele depozitate pe jos. Desi nu intra in sarcina Thermoenergy sa scoata apa din subsoluri (fiind proprietatea locatarilor), reprezentantii societatii spun ca vor trimite in zona o pompa care sa scoata apa din beciurile oamenilor.

“Le vom acorda sprijinul necesar persoanelor care ne vor permite accesul in subsolul blocului. Avaria a fost localizata, instalatia a fost golita pe tronsonul respectiv si imediat ce temperatura a permis, baietii s-au apucat de treaba. La ora 13.00, lucrarea a fost incheiata si instalatia a fost reumpluta cu agent termic”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA

“De câteva zile am tot vazut iesind abur prin spatele blocului nr. 113 si am sunat la asociatia de proprietari si la Thermoenergy. Când m-am dus la beci si am vazut câta apa este in subsol, mi-am dat seama ca treaba e serioasa. Vecinii s-au revoltat la rândul lor pentru ca apa nu curgea de la tevile noastre, ci era clar ca s-a infiltrat din exterior. Am insistat cu telefoanele, pâna a venit o echipa si i-a dat de capat”, declara Ion Lungu, locatar

“Eu locuiesc chiar la parterul blocului nr. 115 si m-am speriat când am vazut ca mi se umple casa de abur. Conductele trec chiar pe sub geamul meu si intra in subsol. Si eu am sunat la Thermoenergy, au venit doi baieti si au testat apa cu degetul, dupa care au plecat râzând. Acum vad ca au venit altii si lucreaza, insa ce facem cu apa din beciuri. Cine o scoate?!?”, se intreaba Neculai Plesca, locatar


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ