În data de 30 octombrie, Asociația Bronx People va deschide oficial BRONX SPORT PLAYGROUND, o bază sportivă recreațională pentru copiii fără posibilități, unde aceștia vor putea socializa cu voluntarii asociației, deprinzând abilități motrice și de comunicare. În primul rând, însă, vor putea SĂ SE JOACE și să se simtă copii, să se relaxeze și să petreacă un timp benefic pentru starea lor fizică, dar și psiho-emoțională.

Baza sportivă este găzduită de Centrul Familial Maria Bronx, un orfelinat deschis de Asociația Bronx People în anul 2019. Copiii care locuiesc la orfelinat s-au implicat atât în desfășurarea activităților, supraveghindu-i pe cei mai mici și mai neîncrezători, cât și în amenajarea spațiului. Sala de judo în aer liber și cele patru foișoare care vor fi însuflețite de copii au fost construite din lemn de ei, alături de câțiva voluntari care i-au îndrumat. Baza sportivă a luat naștere prin ,,Culoare în mișcare”, proiect derulat de Asociația Bronx People, finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, prin care, din luna iulie, 256 de copii din medii vulnerabile beneficiază de un program sportiv recreațional, construit ca o formă de terapie alternativă pentru problemele de integrare socială și de încredere în forțele proprii.

La Bronx Sport Playground, copiii vor putea învăța: să meargă pe bicicletă, trotinetă, skateboard, role, să joace fotbal, baschet, volei, handbal, tenis de masă, badminton și jocuri outdoor, fiind așteptați și dacă au nevoie de cineva cu care să discute/să-și petreacă timpul liber.

Din data de 1 noiembrie, se vor face programări individual sau pentru grupuri de maximum 10 persoane (un responsabil de grup va face programarea), la numărul de telefon 0749336424, după programul:

luni – vineri : 15:00 – 17:00

sâmbătă – duminică : 10:00 – 13:00 ; 15:00 – 17:00.

În fiecare grupă, nu se vor permite mai mult de 10 participanți. Fiecare participant va petrece 50 de minute/zi la baza sportivă, pentru ca un număr cât mai mare de copii să beneficieze de inițiativa asociației. În funcție de evoluția situației epidemiologice, se vor stabili criteriile de acces (teste rapid antigen), asigurându-se măști, dezinfectanți și dezinfectarea materialelor sportive după fiecare utilizare. Detalii despre Bronx Sport Playground se pot urmări și pe pagina de Facebook a asociației: https://www.facebook.com/bronx.people.

Pentru mai multe informații despre programul ,,În stare de bine”, accesați www.instaredebine.ro.

#InStareDeBine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE