Imi place sa ma inteleg bine cu semenii mei si cu barbatii, evident, si ma intereseaza ce vor, pentru ca am si doi baieti, deveniti acum barbati. Iar eu fac, destul de des, greseala de a vedea in ei copiii de odinioara. Ma corectez destul de repede insa, si mai si citesc studii, articole de psihologie, ca sa ma dumiresc. Cum am facut zilele trecute, rasfoind revista Psychologies Magazine. Si am deschis-o chiar la un material cu titlul-intrebare de mai sus. Scris de doi barbati, desigur, pentru autenticitate si credibilitate.

Astfel am aflat ca barbatii vor lucruri simple, gândesc direct si prefera lucrurile care sunt „bine determinate”. Ca au simt practic, ca vor sa fie utili, sa gaseasca solutii si sa rezolve ei insisi, cu forte proprii, problemele familiei lor. Femeile care vorbesc prea mult si insira povesti despre vrute si nevrute ii pot enerva pe domni, asa ca nici nu se obosesc sa le asculte, de cele mai multe ori. Ei, aici eu cred ca nu fac prea bine barbatii respectivi, pentru ca imi amintesc ce zicea un actor celebru, renumit si pentru succesul lui special la femei. Ei bine, el afirma ca le cucereste pe femei tocmai având rabdare (tactica, nu gluma) sa le asculte cu atentie, drept pentru care definea apoi urechea ca un „organ erotic”. Sunt de acord cu faptul ca barbatii vor sa fie considerati plini de spirit, amuzanti, pentru ca stiu, de la Cehov citire, ca femeile nu-i uita niciodata pe domnii care le-au facut sa râda. Sa continuam: cica ei sunt atrasi de femeile care se ingrijesc (mi se pare normal) si care pot purta discutii inteligente.

Aici as adauga, da, dar nu mai inteligente decât sunt ei in stare. Ca intervine simtul concurentei, competitia, si asta nu suna bine, pentru ca ei nu sunt dispusi sa piarda in fata unei femei. Am mai aflat apoi ca barbatii au niste standarde de frumusete (feminina) care sunt foarte greu de reorganizat sau de schimbat. Ceea ce eu traduc prin idei fixe. Trecem mai departe: când ei se uita (si sunt foarte vizuali dumnealor) la o femeie, aspectul fizic primeaza, fata, coapse, sâni, ochi, picioare (expuse intr-o ordine aleatorie), dar, aici e aici, cica dincolo de asta, totusi, le plac femeile inteligente si dezinvolte. Chestie de care ma indoiesc foarte tare, pentru ca pe cei mai multi dintre barbati asta chiar ii sperie.

PUBLICITATE

Dar, cine stie, o fi vreo schimbare de paradigma, mai nou. Cert este ca autorii articolului declara ca barbatii vor si altceva dincolo de exterior, adica sa se puna de acord (cu ele) din punct de vedere emotional, intelectual, social. In fine, sunt in expunerea celor doi si câteva sfaturi pentru femei, de pilda, sa nu-si cicaleasca partenerii, insitând ca sa vorbeasca, fiindca ei se cufunda in tacere când au probleme (simt nevoia de introspectie). Sa le respecte tacerea, asadar!

Cum sa-i intelegi insa, sa-i poti sustine, eventual, daca nu ai habar de ce se petrece cu ei? M-a amuzat apoi un alt sfat dragalas, cica ei, vizuali cum sunt, am precizat-o deja, simt instinctiv nevoia de a se uita dupa alte femei. Ceea ce nu trebuie sa le supere pe consoarte. Care ar trebui sa mai lase deoparte orgoliile (in asta ii surclaseaza pe barbati) si sa priceapa, printre altele, ca ei vor o motivatie superioara in ceea ce fac (de aceea nu-si pierd timpul cu fleacuri, cu mici treburi gospodaresti, de exemplu) si vor sa aiba motive de mândrie. Nimic nu mi se pare nou din ceea ce am citit, mai ales concluzia: barbatii au nevoie sa fie utili si sa fie pe primul loc al rezultatelor in cadrul cuplului din care fac parte. Nimic nou sub soare, asadar. Dar atunci nu inteleg cum de sunt femeile mai orgolioase decât barbatii, dupa cum se afirma in articol.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ