Antrenorul Aerostarului și-a petrecut Revelionul în capitala Angliei. Pe 2 ianuarie, de ziua sa, a mers pe „Stamford Bridge”, să vadă Chelsea- Southampton

Florin Bratu, „Mitraliera”. Sau, mai exact, Florin Bratu, „The Machine Gun”. Ca să intrăm în decor. În decorul londonez. Antrenorul Aerostarului își petrece o parte a vacanței de iarnă în capitala Angliei. La invitația finilor săi. „Am ales Londra pentru a-mi vizita finii. Am niște fini de nota zece și este o plăcere să-i văd și să stau cu ei”, a declarat pentru „Deșteptarea” Florin Bratu, care a ajuns la Londra pe 30 decembrie, la timp pentru a intra în atmosfera Revelionului.

Pe 2 ianuarie a fost din nou petrecere, „Bratone” împlinind vârsta de 39 de ani. De ziua sa, tehnicianul „aviatorilor” a ales să meargă pe „Stamford Bridge”, pentru a vedea Chelsea- Southampton, în etapa a 21-a din Premier League. Începută pe 1 ianuarie, cu victoria lui Leicester pe terenul lui Everton, prima rundă din 2019 a fost una sub semnul oaspeților. Un singur succes al gazdelor: Arsenal- Fulham 4-1, pe 1 ianuarie. Și numai un 0-0.

Tot la Londra, dar a doua zi: Chelsea- Southampton. Florin Bratu a renunțat la Arsenal- Fulham, adică la un festival al golurilor, în favoarea lui Chelsea- Southampton, „Bore-ball” cum l-a etichetat presa engleză facând referire la dominarea categorică (71 la sută posesie), dar sterilă a trupei lui Maurizio Sarri. Ce-i drept, un gol tot a fost pe „Stamford Bridge”, cel înscris pentru Chelsea de Morata, însă reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Bratu nu a regretat alegerea făcută de ziua sa: „Premier League are un farmec aparte. Chiar și atunci când meciurile se termină fără goluri”.

Deși cu ochii pe Hazard și Marcos Alonso, Florin Bratu este și în vacanță cu gândul la Vraciu și Horia Ilie, oamenii săi de la Aerostar. „Cea mai mare dorință a mea pentru 2019 este una profesională. Îmi doresc ca Aerostar să fie surpriza plăcută a returului”, a precizat „Mitraliera”. Pentru ca dorința să se îndeplinească, „aviatorii” își vor remania lotul în această pauză competițională.

„Nu vom rata oportunitatea de a ne întări în iarnă”, a anunțat, încă de la finalul lui 2018 presedintele clubului băcăuan, Doru Damaschin. „Vreau să devenim și mai competitivi”, a spus și Bratu, care a precizat că zilele viitoare se vor concretiza și primele mutări. În vizor se află mai multe nume, însă, deocamdată, nu există nicio înțelegere oficială. Cert este că vor veni în jur de cinci- șase jucători care vor ridica nivelul valoric al grupării băcăuane.

Numeroase se prefigurează și plecările, pe lista „indezirabililor” aflându-se, printre alții, Hărăguță, Fl. Istrate, A. Pavel, Sahru sau S. Ichim. Florin Bratu va reveni din vacanța londoneză duminică, pe 6 ianuarie. Iar de luni va avea la dispoziție o saptămână pentru a perfecta toate schimbările de lot, reluarea pregătirilor fiind fixată pe 14 ianuarie.

Cantonament la Izvorani
În această iarnă, Aerostar va efectua stagiul de pregătire centralizată la Izvorani. Cantonamentul se va derula în perioada 21-30 ianuarie.

12 puncte
din 18 posibile a adunat Aerostarul cu Bratu pe bancă. La ultimul meci, băcăuanii au stabilit și scorul campionatului: 9-1 cu Metaloglobus București

15
este locul ocupat de „aviatori” în clasamentul Ligii a II-a la finalul lui 2018. Această poziție este prima care garantează salvarea de la retrogradare

23 februarie
e data la care se va relua campionatul eșalonului secund. În etapa a 22-a, prima programată în 2019, băcăuanii vor evolua la Târgoviște, contra Chindiei

Alte articole