Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în data de 07.04 a.c., în jurul orei 05.00, în timp ce executa o acţiune punctuală ce viza prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a surprins în flagrant, pe lacul de acumulare Galbeni, în punctul „Coada Lacului” din municipiul Bacău, trei bărbaţi în timp ce pescuiau folosindu-se de o barcă pneumatică şi 13 plase de pescuit.

Asupra celor trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 55 de ani, doi cu domiciliul în municipiul Bacău şi unul domiciliat într-o comună limitrofă, jandarmii au identificat o barcă pneumatică, 3 plase de pescuit de tip monofilament cu dimensiunile de 2 m x 100 m fiecare, 10 plase de pescuit de tip monofilament cu dimensiunea de 1,5 m. x 50 m fiecare şi 50 kg de peşte care, fiind viu, a fost redat mediului natural.

a2

Drept urmare, jandarmii au întocmit celor trei bărbaţi actele de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile încălcării prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, acestea, barca şi plasele de pescuit fiind predate lucrătorilor de poliţie pentru continuarea cercetărilor în acest caz.