Astăzi, la Iași, se reunește Biroul Federal al FR Box. În cadrul întâlnirii se vor pune la punct toate detaliile necesare pentru ca, de la 1 iulie, boxul românesc să-și reintre în drepturi. Sau, mai exact, și boxul românesc să-și reintre în drepturi. Printre măsurile care vor fi luate figurează și cele necesare reunirii Centrelor Olimpice.

„De la 1 iulie, la Bacău, vom avea în pregătiri zece sportivi cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani”, a declarat antrenorul coordonator Relu Auraș.

În prima fază vom pune un accent deosebit pe pregătirea fizică. De altfel, pe tot parcursul lunii iulie, vom trage tare din punct de vedere fizic. Am monitorizat on-line antrenamentele pe care băieții le-au efectuat în perioada auto-izolării, însă adevărata pregătire nu se poate face de la distanță. Vom trage foarte tare pentru a recupera timpul pierdut și pentru a fi în formă pentru ceea ce ne așteaptă din toamnă încolo”, a mai precizat Relu Auraș.

Au refăcut calendarul

În calitate de președinte al Colegiului de Antrenori, tehnicianul băcăuan a reconfigurat întregul calendar competițional intern, întrerupt, din cauza pandemiei declanșate de COVID-19, în luna martie. Până atunci, boxul intern intrase în ring doar cu ocazia Naționalelor de Seniori din februarie, de la Iași. „Într-adevăr, am refăcut tot calendarul competițiilor, pe care-l voi expune în Biroul Federal de luni pentru validare. Noile date ar deveni operabile din septembrie încolo”, a mai spus Relu Auraș. Conform noii scheme competiționale, boxul românesc va reveni în ring pentru medalii în septembrie, atunci când vor avea loc Campionatele Naționale de Tineret și Under 22. Programate inițial în aprilie, la Giurgiu și anulate din cauza noului Coronavirus, Naționalele de Tineret și U22 vor avea o nouă gazdă, încă necunoscută. În toamnă ar urma să se desfășoare și Cupa României pentru Seniori.

Bilet pentru Tokyo

În paralel, oficialii boxului românesc așteaptă și configurarea calendarului internațional. După cum se știe, circuitul internațional a fost întrerupt în primăvară, în plină desfășurare a turneului pre-olimpic de la Londra. Un turneu care ne-a oferit o mare bucurie, odată cu calificarea lui Cosmin Gârleanu la Olimpiada de la Tokyo, amânată pentru anul 2021. Gârleanu (52 kg) a devenit, astfel, primul pugilist român calificat la cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Posibil, nu și singurul, în condițiile în care Paul Andrei Arădoaie și Maria Claudia Nechita obținuseră, la Londra, victorii care-i mențineau în cărțile calificării. Pe lângă faptul că primul turneu pre-olimpic, cel sistat la Londra, se va relua la o dată care va fi stabilită ulterior, boxerii români vor putea să timbreze biletele pentru Tokyo și cu ocazia celui de-al doilea turneu de calificare, programat inițial în mai 2020 la Paris și, evident, amânat la rândul său.

Principala țintă: Paris

„Sigur că Olimpiada constituie țelul suprem al oricărui sportiv, însă strategia noastră este una pe termen lung. Privim spre Japonia 2021, dar ținta principală rămâne Parisul, gazda Olimpiadei de după Tokyo. Am mai spus acest lucru: noi trecem printr-o perioadă de restructurare și nu are niciun sens să grăbim lucrurile. Trebuie să le facem cât se poate de temeinic”, a afirmat antrenorul SCM-CSM Bacău, Relu Auraș, care a mărturisit că această perioadă pandemică în care nu a putut antrena s-a dovedit o piatră de moară: „Când o viață întreagă te-ai aflat în mișcare, în activitate, ți-e foarte greu să te oprești brusc și, mai mult decât atât, să nu știi când poți să-ți reiei treaba. Sigur, n-am stat de pomană, m-am auzit și văzut prin mijloacele tehnologice moderne cu sportivii și cu antrenorii, dar altceva este când te afli față în față. Tare mă tem că, în ritmul acesta, riscăm să ne transformăm în simpli roboței”.


PUBLICITATE