Biroul Federal a validat noul calendar competițional care va debuta în septembrie, cu Naționalele de Tineret și U22. De la 1 iulie, la Bacău se vor reuni, sub comanda lui Relu Auraș, zece boxeri de la centrul olimpic

Mult a fost, puțin a mai rămas. Puțin, doar două zile. De pe 1 iulie, odată cu noile reglementări privind restricțiile anti-COVID-19, boxerii români intră într-o nouă fază a pregătirilor. Iar această fază bifează și reunirea centrelor olimpice. Astfel, poimâine, la Bacău, se vor prezenta, sub comanda coordonatorului Relu Auraș zece pugiliști cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani.

Aceștia vor intra într-un program de pregătire centralizat, cu antrenamente fizice și specifice, menite să-i aducă în cea mai bună formă competițională pentru turneele programate în această toamnă.

„Am elaborat un program de antrenamente complex astfel încât să recuperăm ce am pierdut în perioada de izolare. Accentul va fi pus pe pregătirea fizică, cu circuite de alergări la Gherăești, însă vom intra și în ring, la Sala de Atletism.

Ne dorim ca în timpul rămas până în septembrie să ajungem la parametrii optimi”, a declarat Relu Auraș, care, în calitate de presedinte al Colegiului de Antrenori, a prezentat Biroului Federal întrunit la Iași, noul calendar competițional. Federația a validat calendarul, astfel încât, prima competiție va avea loc în septembrie.

Este vorba de Campionatul Național de Tineret și Under 22. În octombrie vor intra in ring juniorii și cadeții, pentru ca în noiembrie să aibă loc Cupa României de Seniori. „Să sperăm că toată lumea va fi sănătoasă deoarece acesta este aspectul cel mai important. Vom monitoriza cu atenție toți sportivii pe care-i vom avea în pregătire, în ideea că nu ne vom confrunta cu probleme deosebite și că boxul va putea reintra într-un climat de normalitate atât din punct de vedere al antrenamentelor, cât și al competițiilor”, a concluzionat antrenorul Auraș.

 


PUBLICITATE