Mihai Nistor va lupta, marti, la Hamburg, cu germanul Erik Pfeifer, pentru titlul suprem al categoriei A91 kg in APB, divizia profesionista lansata de AIBA

Zi foarte importanta pentru Mihai Nistor. Singurul sportiv bacauan calificat la Olimpiada de la Rio de Janeiro va boxa astazi, la Hamburg, contra germanului Erik Pfeifer pentru titlul suprem al categoriei A91 de kilograme in APB, divizia profesionista lansata de forul amator AIBA. Pfeifer este invingatorul din sezonul trecut al APB, in timp ce Nistor este campionul din 2015, ca urmare a victoriei reusite in vara pe terenul marocanului Arjaoui.

Cine câstiga devine super-campionul categoriei super-grea din APB. Premiul este si el unul…super: 45.000 de euro. Invinsul va ramâne cu buza umflata doar la figurat; in buzunar va avea, la rândul sau, un cec consistent, de 30.000 de euro.

“Eu sper sa iau potul cel mare si sa devin campionul absolut”, a declarat Mihai Nistor vineri, inaintea plecarii spre Germania. “Cert este ca va fi un meci foarte spectaculos, intre cei mai buni boxeri ai lumii la plus 91 kilograme”, a prefatat antrenorul lui Nistor, Relu Auras, intâlnirea de 12 reprize de la Hamburg.

“Pfeifer are avantajul ca boxeaza acasa si e mai tehnic. Mihai, in schimb, loveste mult mai puternic. Totodata, e mai tenace si mai rezistent decât neamtul si am incredere ca, de data aceasta, victoria va fi a noastra”, a adaugat Auras, facând referire la precedenta disputa dintre Pfeifer si Nistor, desfasurata anul trecut si incheiata cu victoria campionului german: “Atunci, in repriza a patra, arbitrii au oprit meciul deoarece Nistor il sifonase rau pe Pfeifer, care, accidentat, nu a mai putut continua disputa. Surprinzator, insa, decizia a fost favorabila neamtului. Acum, altfel vor sta lucrurile, chiar daca, e important de spus, noi trebuie sa evitam o accidentare deoarece dupa nici doua saptamâni ne vom prezenta la Mondialele de la Doha”.

Nistor a pregatit confruntarea cu Erik Pfeifer disputând o serie de sparring-uri in Italia, unde s-a dovedit in mare forma. “Sunt pregatit de finala cu Pfeifer, sunt pregatit de victorie”, a concluzionat boxerul bacauan.

Meciul va fi televizat pe Digi de la ora 22.00.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ