Premiera negativa: România nu va avea niciun reprezentant la Campionatul Mondial de Box pentru Seniori care incepe azi, la Doha, in Qatar.

Singurul pugilist “tricolor” calificat la Mondiale, bacauanul Mihai Nistor a facut deplasarea la Doha, insa nu a primit acordul medicilor acreditati de AIBA pentru a intra in ring.

Practic, “super-greul” român nu s-a refacut complet dupa meciul cu germanul Erik Pfeifer, care i-a adus titlul de campion mondial APB (versiunea profesionista AIBA), iar medicii l-au declarat inapt pentru a boxa la Mondiale.

PUBLICITATE

“Sincer, luasem in calcul acest lucru deoarece nu-ti poti reveni foarte usor si foarte rapid dupa un meci precum cel cu Pfeifer. Noi am facut, insa, deplasarea la Doha pentru ca ne doream sa boxam, chiar daca, repet, exista acest risc de a nu primi OK-ul din partea echipei medicale.

Pâna la urma, trebuie sa recunoastem ca medicii ne-au facut un bine pentru ca Mihai nu era refacut”, a declarat antrenorul lui Nistor, Relu Auras, care a adaugat: “Tinta noastra ramâne Olimpiada de la Rio, de anul viitor, acolo unde Mihai Nistor este deja calificat.

Acum va urma o perioada de repaos si de refacere, pentru ca venim dupa un sezon foarte incarcat. Dupa asta, insa, vom trece din nou la treaba pentru ca la orizont se afla Olimpiada”.

In acest an, pe lânga obtinerea calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 si cucerirea titlului mondial APB, Mihai Nistor si-a trecut in palmares si o medalie de bronz la Campionatul European

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ