În sfârșit, boxul poate să revină în ring. După o pauză de jumătate de an impusă de pandemia COVID-19, Ministerul Tineretului și Sportului a dat undă verde competițiilor. „Pentru noi, este o adevărată gură de oxigen. Săptămâna trecută, cu ocazia vizitei de lucru pe care a făcut-o în Bacău, l-am informat pe ministrul Ionuț Stroie că, fără meciuri, sezonul internațional care a fost comasat în noiembrie și decembrie este definitiv compromis pentru noi. Toți cei din străinătate i-au dat drumul la treabă, dovadă ca am adunat un teanc de invitații pentru turnee în străinătate cărora nu le putem da curs. Din fericire, răspunsul ministrului Stroie a venit prompt și s-a dovedit unul pozitiv, astfel încât, de luna viitoare, intrăm în pâine cu meciurile oficiale”, a declarat antrenorul Relu Auraș, care pregătește în Bacău lotul național de Tineret.

„Acesta este nucleul cu care vom ataca Olimpiada din 2024, de la Paris. E o generație cum rar am avut și care va mai fi completată cu o parte din juniorii antrenați de Dorel Simion. Băieții au tras foarte tare în toată aceasta perioadă dificilă, iar vestea legată de reluarea sezonului a venit ca o eliberare pentru ei, dar și pentru noi, antrenorii”.

Prima competiție va avea loc între 1 și 5 octombrie, la Giurgiu. Este vorba de Naționalele U22 și de Tineret care se vor relua de acolo de unde fuseseră oprite în primăvară: din faza semifinalelor. După Campionatele Naționale urmează Europenele. Cele pentru Tineret sunt programate în perioada 10-20 noiembrie, în Muntenegru, iar cele pentru Under 22 se vor desfășura între 8 și 18 decembrie, în Italia. „După Naționale, ne vom axa pe bilaterale deoarece trebuie sa recuperăm deficitul de meciuri internaționale. Nu vrem să facem doar act de prezență la Europene”, a precizat Relu Auraș.PUBLICITATE