Boxul românesc a ieșit, în sfârșit, din perioada de lock-down. A făcut-o mai târziu decât restul continentului, dar a făcut-o bine. Cu două competiții organizate concomitent la Giurgiu, în urmă cu o săptămână: Naționalele Under 22 și cele de Tineret. În ciuda pauzei competiționale îndelungate, meciurile de la Giurgiu au arătat că pugiliștii și-au păstrat un tonus foarte bun.

„A fost o satisfacție majoră. Cu toții ne temeam că pauza mare își va pune amprenta. Niciodată nu ne-am mai confruntat cu o pauză forțată de atâtea luni nu doar la nivel competițional, dar și în ceea ce privește antrenamentele specific. Din fericire, temerile au fost nefondate. Am avut meciuri foarte bune, în care boxerii și-au arătat calitatea”, a declarat antrenorul băcăuan Relu Auraș.

Satisfacția acestuia a fost una dublă. Pe de o parte, în calitate de antrenor al SCM/ CSM Bacău, Auraș s-a bucurat de cele zece prezențe în semifinale ale elevilor săi de club, soldate cu nu mai puțin de cinci titluri naționale: Daniel Hermeziu (69 kg), Lucian Mititelu (75 kg), Alexandru Macovei (91 kg) la Tineret, respectiv Eduard Jipeanu (64 kg) și Vlăduț Preda (81 kg) la U22. Pe de altă parte, Campionatele Naționale de la Giurgiu au arătat coordonatorului de lot național Relu Auraș că România are resurse la cele două categorii de vârstă: „Era foarte important să avem un semnal pozitiv din acest punct de vedere, mai ales că la orizont sunt Campionatele Europene atât la Tineret, cât și la U22”. Primii „tricolori” care vor reveni în ring sunt cei de Tineret cu prilejul Europenelor programate în perioada 10-20 noiembrie, în Muntenegru. Vor urma apoi pugiliștii U22, care se vor bate pentru ierarhia continentală în Italia, în intervalul 8-18 decembrie.

Noi ne pregătim intens. Sperăm doar ca aceste două competiții să nu se amâne pe fondul creșterii numărului de infectări cu Coronavirus”, a precizat Relu Auraș, care a precizat că, atât la U22, cât și la Tineret, loturile naționale ce se vor deplasa la Europene sunt încă în plină configurare: „Naționalele sunt un bun reper, dar mai e timp până când vom decide cu ce boxeri vom merge la Europene. Probabil că nu vom avea reprezentanți la toate categoriile. Esențial este să-i alegem pe cei mai buni dintre cei buni”.PUBLICITATE