Bacaul continua sa domine autoritar boxul românesc. 13 din cei 14 pugilisti bacauani prezenti la Campionatul National de Seniori incheiat sâmbata, la Resita, au urcat pe podium. Antrenorul SCM Bacau Relu Auras a avut nu mai putin de opt finalisti, cinci dintre acestia incununându-se campioni nationali: Alexandru Cuciureanu la 64 kg, Orlando Chirvase la 69 kg, Catalin Paraschiveanu la 81 kg, Adrian Marc la 91 kg si Mihai Nistor la A91 kg.

Bacauanii se puteau intoarce din Banat cu sase titluri, daca nu ar fi existat bulibaseala din finala categoriei 56 kilograme, unde Maike Cioaca a fost declarat mai intâi invingator si apoi invins ca urmare a contestatiei depuse de Napoleon Gheorghe, antrenorul rivalului sau, Razvan Andreiana.

“Per total, sunt foarte multumit de modul in care au luptat sportivii nostri. Am demonstrat, o data in plus, faptul ca Bacaul continua sa fie numarul 1 in boxul national”, a punctat antrenorul Relu Auras, care a detaliat si evolutia finalelor de la “grea si “super-grea”: “La 91 kilograme, Marc s-a accidentat la mâna in runda a doua a finalei cu Cezar Juratoni.

PUBLICITATE

Conform regulamentului, decizia s-a luat in baza punctajului stabilit pâna in momentul intreruperii finalei, iar acesta a fost favorabil boxerului nostru. Cât despre finala de la super-grea, nu a avut istoric, Nistor impunându-se fara probleme, prin KO tehnic”.

Campionii nationali la box 2013, seniori:

Categoria 49 kg: Ovidiu Berceanu (CSM Resita) bate la puncte cu 3-0 pe Enver Amis (Farul)
52 kg: Andrei Dragomir (CSM Resita) bp KO tehnic NicolaeStefan (Steaua)
56 kg: Răzvan Andreiana (Dinamo) bp 2-1 Maike Cioaca (SCM Bacau)
60 kg: Catalin Gheorghe (CSM Ploiesti) bp Catalin Sandu (SCM Bacau)
64 kg: Alexandru Cuciureanu (SCM Bacau) bp Daniel Badulescu (Dinamo)
69 kg: Orlando Chirvase (SCM Bacau) bp 2-1 Irinel Olaru (SCM Bacau)
75 kg: Bogdan Juratoni (Dinamo) bp 3-0 Georgian Popescu (Petrolul Ploiesti/Motorul Arad)
81 kg: Catalin Paraschiveanu (SCM Bacau) bp 2-1 Andrei Daramuş (Unirea Alba Iulia)
91 kg: Adrian Marc (SCM Bacau) bp Cezar Juratoni (Dinamo)
A91 kg: Mihai Nistor (SCM Bacau) bp KO tehnic Marin Preda (Petrolul Ploiesti).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ