24 iulie 2024
SportBox/ CN Tineret:  Bacăul și restul lumii

Box/ CN Tineret:  Bacăul și restul lumii

În șase din cele 13 finale ale Naționalelor desfășurate la Brăila s-au regăsit pugiliștii antrenați de Relu Auraș la SCM-CSM. Băcăuanii au câștigat trei medalii de aur și trei de argint, adjudecându-și, totodată, întrecerea pe echipe

Altă ediție de Campionat Național la box, aceeași coloană sonoră: Bacăul și restul lumii. Versurile și muzica aparțin pugiliștilor antrenați de maestrul Relu Auraș, Nicu Cara, Vasile Palade și Ion Gheorghiță la SCM- CSM. Iar succesul hitului a fost, din nou, unul garantat. Cea mai bună dovadă? În șase din cele 13 finale ale Campionatului Național de Tineret derulat recent la Brăila s-au regășit boxeri băcăuani. Trei dintre ei s-au încununat campioni naționali, iar alți trei au devenit vice-campioni. Mai mult, toate aceste rezultate au propulsat Bacăul pe primul loc în clasamentul echipelor.„Este un bilanț super. Știam că suntem tari, dar aveam anumite emoții deoarece această ediție a Naționalelor constituia și un criteriu de selecție în vederea Europenelor din octombrie. Prin urmare, era care pe care”, a declarat antrenorul federal Relu Auraș, cel care conduce și lotul național de Tineret al României. Cele trei titluri cucerite de SCM-CSM Bacău au revenit lui Daniel Hermeziu la 71 kg, Lucian Mititelu, la 80 kg și Alexandru Macovei, la 92 kg.

Cât privește argintul, acesta strălucește la pieptul lui Saly Palapuic, finalistul categoriei 44 kg, lui George Boruga, învinsul ploieșteanului Iulian Gabriel Dumitrescu în ultimul act al categoriei 75 kg și super-greului Marius Tănase, cel care l-a avut ca adversar în meciul pentru aur pe favoritul Darian Dobren.

„Hermeziu a făcut spectacol cu reșițeanul pregătit de Feri Vaștag, în timp ce, de data aceasta, Mititelu a boxat și cu cap, câștigând înainte de limită după ce și-a luat adversarul la bătaie, cu brațele în față și cu dreapta. Cât despre Macovei, el nu a avut rival, impunându-se cu stilul său elegant”, a descris Auraș evoluția campionilor săi.

Câteva cuvinte și despre finaliști: „La Palapuic s-a simțit perioada de pauză, în timp ce Bologa și Tănase au avut în față doi boxeri de mare clasă, Dumitrescu și Dobren, dar asta nu le știrbește cu nimic din parcursul avut până în finală. Sunt foarte mulțumit de evoluțiile băieților noștri”. Pentru remarcații de la Brăila urmează noi etape de pregătire. De data aceasta, la lotul național, în vederea Campionatului European din toamnă.

Prin urmare, după patru zile libere, boxerii pregătiți la lot de Relu Auraș își vor relua antrenamentele pe 5 august. Iar pe data de 15 vor reveni în ring, la Bacău, cu ocazia unui bilateral contra Spania. „Nu stăm deloc. Avem treabă deoarece acești componenți ai lotului național de Tineret sunt Seniorii de mâine. Iar dacă vrem ca Olimpiada din 2024 să ne găsească la Paris și nu în fața televizorului, trebuie să-i dăm bătaie”, a concluzionat Relu Auraș. Prin urmare, să cânte muzica în continuare, maestre!spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri