Sâmbătă, la Sala de Atletism din Bacău s-au disputat finalele Campionatului Național de Box pentru Tineret. Considerată o adevărată reușită, atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, competiția a constituit și un ultim criteriu de selecție pentru Europenele Under 19 ce vor avea loc la începutul lunii septembrie, în Bulgaria.

Băcăuanii de la SCM- CSM au cucerit trei de campioni naționali prin Andrei Cosmin Toboșaru (56 kg), Eric Tudor (64 kg) și Alberto Floresscu (+91 kg), completându-și palmaresul cu alte cinci medalii: trei de argint (Ioan Sergiu Apostu la 46-49kg, Valentin Bârgăoanu la 64 kg și Alexandru Badea la 69 kg) și două de bronz (Cristian Doru la 69 kg și Marwan Al Faris la 81 kg).

„Sunt mulțumit de cum au decurs lucrurile, boxerii arătând că sunt bine pregătiți și dornici de a face performanță”, a declarat antrenorul lotului național de seniori al României, Relu Auraș.

Toate amănuntele despre ediția 2019 a Naționalelor de box pentru Tineret le puteți găsi în ediția de luni, 19 august, a cotidianului „Deșteptarea”