Sperante mari, sanse mici. Asa se poate rezuma lupta pentru medalii a lotului national de box pentru Tineret dupa primele zile ale Campionatului Mondial de profil care se desfasoara in Rusia.

“Am incredere in potentialul nostru. Vizam cel putin o medalie la Sankt Petersburg. Mizez mult pe Biro”, declara in urma cu mai putin de o luna coordonatorul nationalei de Tineret a României, bacauanul Relu Auras. Startul “tricolorilor” a fost, insa, unul dezarmant.

Departe de a se apropia de medalii, oamenii nostri au iesit din cursa inca din fazele initiale ale intrecerii. Concret, din cei noua pugilisti deplasati de România in Rusia, sapte au fost deja eliminati. In frunte cu Alberto Biro, seful de coloana al lui Auras.

Titular al categoriei 75 de kilograme, Biro a fost invins in primul meci de galezul Kyran Jones cu scorul de 4-1. “Galezul Kyran Jones i-a produs un soc medaliatului cu bronz la Mondialele de Juniori, românul Alberto Biro, pe care l-a scos din cursa pentru turul doi”, a notat site-ul AIBA.

Asa cum aminteam, alaturi de Biro, au lasat steagul jos alti sase pugilisti români: la 49 kg, Cosmin Gârleanu a cedat cu 5-0 in fata indianului Sachin, la 52 de kg, portoricanul Bryan Tomasini l-a invins cu 3-2 pe un alt favorit al lui Relu Auras, Sebastian Arbuz, in timp ce la 56 kg, Andrei Udubasa a pierdut cu 4-1 meciul cu australianul Sam Goodman.

Lista continua cu infrângerile lui Alexandru Popescu (0-5 cu chinezul Xiangyang la 60 kg), Stefan Calota (1-4 cu americanul Money Powell la 69 kg), si Stefan Patrascu (KO tehnic in fata cubanezului Morrell Guttierrez la 81 kg). Singurii care duc steagul mai departe la “Sibur Arena” din Sankt Petersburg sunt Nicolae Schiopu (5-0 cu Louis Casimir din Mauritius, la 64 kg) si Cristian Filip (5-0 cu coreeanul Yuntaek Lee, la 91 kg). Noi le tinem pumnii, ei trebuie sa si-i foloseasca!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ