Săptămâna aceasta, Bacăul devine capitala boxului românesc, urmând să găzduiască finalele Campionatului Național de Tineret. Organizate de SCM Bacău cu sprijinul Consiliului Local Bacău, Naționalele de Tineret vor debuta mâine, în Sala de Atletism și se vor încheia sâmbătă, 17 august.

„Este o competiție foarte importantă deoarece reprezintă ultimul criteriu de selecție, dar și ultima verificare înaintea Campionatului European care va debuta pe 2 septembrie, în Bulgaria”, a precizat noul antrenor al lotului național de seniori al României, Relu Auraș. De altfel, Auraș a efectuat, săptămâna trecută, la Bacău, un stagiu comun de pregătire cu lotul național de Seniori (cantonat în această perioadă la Onești) și cu cel de Tineret.

„A fost o acțiune foarte utilă, pe care este foarte posibil să o repetăm pe viitor”, a precizat tehnicianul băcăuan. Revenind la Naționalele de Tineret, care vor reuni la Bacău peste 100 de pugilisti ce vor lupta la zece categorii, mâine dimineață va avea loc cântarul și tragerea la sorți, primele meciuri fiind programate în cursul după-amiezii. De altfel, de marți și până vineri, galele vor începe mereu la ora 17.00. Finalele se vor disputa sâmbătă,de la ora 11.00.

Băcăuanii de la SCM și CSM vor miza la această competiție pe zece boxeri: Sergiu Apostu (48 kg), Cosmin Toboșaru și Adelin Balan (ambii 56 kg), Erik Tudor și Valentin Bîrgăoanu (ambii 64 kg), Alex Badea și Doru Cristian (ambii 69 kg), Marwan Alfari (81 kg) și Albert Florescu și Eric Farțade (ambii +91 kg).