Conform cotidianului Pro Sport atleta legitimata la CSM Onesti ar fi fost depistata pozitiv cu Meldonium

Lovitura extrem de grea pentru pentru sportul bacauan! Si, totodata, o adevarata bomba pentru atletismul românesc. Conform Pro Sport, atleta Mirela Lavric (CSM Onesti) a fost gasita dopata in urma unui control efectuat in luna martie, la Portland, in Statele Unite.

Substanta incriminata? Meldonium, aceeasi care a fost utilizata si de Maria Sarapova si care a intrat pe lista substantelor interzise, incepând cu 1 ianuarie 2016.

PUBLICITATE

“Am auzit despre aceasta informatie, a venit un document la Federatie. Am si vorbit cu Mirela. Nu vreau sa fac mai multe comentarii”, a declarat pentru Pro Sport presedintele Federatiei Romne de Atletism, Sandu Ion.

“Nu-mi vine sa cred, nu pot sa cred”, afost reactia presedintelui CSM Onesti, Ingrid Istrate, care a aflat vestea de la reporterii “Desteptarii”. “Ma surprinde teribil de mult. E o lovitura grea pentru clubul nostru. Refuz sa cred ca antrenoarea Mirelei, Viorica Pintilie nu a stiut ca aceasta substanta a fost interzisa la inceputul anului. Voi incerca sa vorbesc si cu Mirela pentru a aflat mai multe”, a adaugat Ingrid Istrate.

Fosta campioana mondiala si europeana de Tineret, Mirela Lavric (25 de ani) era cotata cu sanse insemnate la Olimpiada de la Rio de Janeiro, mai ales ca, in martie, la Portland, ea cucerise bronzul mondial cu stafeta de 4X 400 metri a României.

In aceste circumstante, Lavric iese din cursa pentru Rio, intrând in schimb intr-o perioada extrem de delicata a carierei sale. Este foarte posibil ca, pe lânga ratarea Olimpiadei de la Rio de catre Mirela Lavric, România sa piarda medalia de bronz pe care o cucerise in proba de stafeta 4×400 metri la Mondialele Indoor de la Portland.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ