17 aprilie 2024
EvenimentBomba din butelie

Bomba din butelie

O noua explozie a facut doua victime

Dupa explozia de proportii de pe strada Martir Horia, din municipiul Bacau, care a zguduit intreg orasul, o noua deflagratie a ranit grav doua persoane. De data aceasta este vorba despre explozia unei butelii. Tragedia a avut loc in satul Schineni, comuna Saucesti, ieri dupa-amiaza.

O noua explozie, alte doua victime. Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16:30, in satul Schineni, comuna Saucesti, s-a produs o deflagratie intr-o gospodarie in care locuiau mai multe persoane. „Bomba” a fost o butelie aflata intr-o dependinta a imobilului. Vecinii au alertat imediat, prin apelul unic de urgenta 112, pompierii bacauani. Patru echipaje, formate din 12 subofiteri si 4 ofiteri, s-au deplasat la fata locului. Explozia a avut loc intr-o magazie din curtea casei ce apartine familiei Alexandrescu. Bubuitura nu a fost urmata de un incendiu.Cauza: acumulari de gaze

In urma evenimentului au rezutatul doua victime: Niculai Alexandrescu, de 76 de ani, si Anina Albut, de 31 de ani, nora barbatului. Totul s-a intâmplat in momentul in care cele doua persoane au intrat in magazie cu o lumânare aprinsa. "Explozia s-a produs in urma unei acumulari de gaze de la butelie. Mai exact, furtunul care lega butelia de aragaz nu era inchis etans", a declarat locotenent Andrei Grecu, purtator de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Au intrat in sala de operatii

Victimele au fost preluate de doua ambulante si transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, unde medicii de garda de la Unitatea de Primire Urgente le-au acordat primele ingrijiri medicale. Ulterior s-a constituit si o comisie medicala formata din doctori de medicina interna, oftalmologie si chirurgie plastica. Dupa stabilizarea celor doi pacienti s-a decis ca acestia sa intre imediat in sala de operatii, intrucât arsurile suferite erau grave. In cauza se efectueaza o ancheta pentru stabilirea cu exactitate a circumstantelor in care s-a produs tragedia si cine se face vinovat de aceasta.
Sinziana Filimon
Roxana Neagu

„Am intervenit cu doua ambulante, dar a venit si o masina de la SMURD. Nu stiam initial câte victime sunt. Apelul l-am primit la 16:20, iar la 16:32 eram deja acolo. Am gasit doua victime: un barbat si o femeie. Ambii erau constienti. Erau in curte. Cel mai grav a fost ranita femeia, care are arsuri de gradul II pe fata si mâini."
dr. Crina Padure, medic de garda la Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri