Blocul nr. 5 de pe strada Picton Aman din municipiul Bacau a ajuns sa fie numit “bomba cartierului”. Majoritatea locatarilor din blocul de garsoniere sunt de etnie rroma, iar imobilul a ajuns in timp intr-un stadiu avansat de degradare. Aflat in imediata vecinatate a Caminului pentru persoane vârstnice din Bacau si lipit de blocul nr. 7 de pe strada Pictor Aman, imobilul este un adevarat focar de infectie. Mizeria domneste pe holuri si in incaperi, mirosul pestilential te izbeste in nas de cum intri in scara blocului, geamurile de pe casa scarii lipsesc si pe alocuri au fost inlocuite cu paturi sau cartoane. In lipsa curentului electric de pe casa scarii orbecai in cautarea unei adrese, resturi de mobila si de jucarii sunt aruncate pe holuri la voia intâmplarii, de la etajele superioare razbat ritmurile halucinante ale manelelor, unii urla, altii injura, se aud copii plângând, femei vorbind tare, iar pe scari te impiedici de bidoane golite de licori bahice. Tabloul este terifiant, iar de la primii pasi facuti in bloc esti tentat sa faci cale-ntoarsa si sa pleci cât mai departe de locul respectiv. Un grup de “smecheri” s-a adunat la coltul blocului si impart o punga de seminte. Barbati in toata firea, fara un loc de munca, care urmaresc sa “mai ciupeasca” câte ceva dintr-o “combinatie”. Când te apropii de ei, devin agresivi in vorbire si mai ca se intind sa-ti smulga din mâna aparatul foto, pentru ca il vad ca pe o sursa de venit. Ma indepartez discret de ei, vorbind la telefon, dar traind cu sentimentul ciudat ca cineva ma urmareste. Reusesc sa scap de aceasta teama când intâlnesc pe drum un barbat care locuieste la blocul vecin. Vazându-ma cu aparatul de fotografiat in mâna, realizeaza ca lucrez in presa si incepe sa-mi povesteasca câte are de patimit din cauza vecinilor de la blocul 5. “E dezastru ce se intâmpla aici! Tiganii se comporta inadmisibil! Subsolul blocului este plin de dejectii, conductele sunt infundate si pentru ca nu pot folosi toaletele, isi fac nevoile in punga si arunca escrementele pe geam. Iarna nu se simte atât de rau mirosul, insa, cum da putin caldura este vai si amar de noi! Nu putem deschide o fereastra ca sa aerisim in locuinte. Bine a zis un fost viceprimar al Bacaului ca aici trebuie pusa o bomba la cum arata blocul acesta”, spune Ion Vraciu, locatar. Bacauanii de pe strada Pictor Aman spun ca blocul respectiv trebuie reabilitat in totalitate, iar locuintele respective ar trebui alocate unor familii nevoiase din Bacau. “Oamenii care locuiesc aici nu muncesc si traiesc din mila statului. In plus, locul este cuib de viespi si in acest bloc ghetou se petrec tot felul de ilegalitati, de la prostitutie pâna la consum de substante interzise”, spune o femeie atrasa de tema discutiei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Si la blocurile 32 A si B, foste camine ale CIC-ului din cartierul Letea este dezastru, adica la fel cu astia din articol.
    Oare chiar nu se poate face nimic sa putem trai civilizat in tara asta a noastra?

  2. Tiganii de pe Orizontului 34 iati uitat, sunt la fel, au datorii cat china dar pentru manele si gratare au bani, un camin de batranu in locul lor nu puteti face, sa va fie rusine, nici primar nu avem in acest oras cat de coruptii sunt cei din primarie.

LĂSAȚI UN MESAJ