Iarna și-a intrat în drepturi, iar infecțiile acute ale căilor respiratorii au început să facă ravagii. În ultima raportare de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, s-au înregistrat la medicii specialiști (de familie sau din spitale), într-o săptămână, nu mai puțin de 964 de astfel de cazuri, iar 40 dintre acestea au necesitat și internare.

Cea mai afectată grupă de vârstă este între 0 și 14 ani. Alte 265 de consultații s-au oferit pentru cei diagnosticați cu pneumonii sau bronhopneumonii, dintre care 87 s-au și internat. Și aici, cei mai afectați sunt copiii cu vârste între 2 și 14 ani, dar au fost confirmate cazuri și la adulți.

Pentru o mai bună prevenție, medicii recomandă vaccinarea antigripală. Până la această dată, tot din informațiile primite de la DSP, peste 33.800 de persoane s-au vaccinat antigripal, din cele 35.830 de doze primite de la Ministerul Sănătății.

Au dreptul la această vaccinare antigripală gratuită persoane cu vârste cuprinse între 6 luni și 64 ani, aflate în evidența specialiștilor cu afecțiuni medicale cronice, femeile gravide, medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale, serviciile de ambulanță, cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, persoanele, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, cei care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc mare de îmbolnăvire, precum și toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, vaccinul fiind distribuit prin medicii de familie, spitale și instituții de ocrotire. Până acum, în județul nostru nu s-a confirmat niciun caz de gripă.

Alte articole