20 aprilie 2024
EvenimentBogdan Mihai Simion & Lăutarii de Mătase: O intâlnire magică cu tradiția...

Bogdan Mihai Simion & Lăutarii de Mătase: O intâlnire magică cu tradiția muzicală

În seara zilei de 14 martie, ora 19:00, în sala Teatrului de vară „Radu Beligan” din Bacău, va avea loc un eveniment muzical de excepție ce promite să încânte inimile iubitorilor de muzică autentică. Lăutarul-culegător de tradiții muzicale, Bogdan Mihai Simion, va fi însoțit de talentatul taraful Lăutarii de Mătase pentru a oferi publicului o experiență memorabilă.

Născut în pitorescul oraș Râmnicu-Vâlcea în anul 1990, Bogdan și-a început călătoria în lumea muzicii la vârsta de 15 ani, când a început să studieze arta interpretării cobzei. De atunci, a parcurs întreaga Românie, adunând în bagajul său muzical cântece lăutărești autentice și învățând secretele acestui meșteșug de la puținii cobzari tradiționali care au rămas în viață. Călătoria sa muzicală l-a purtat în colaborări cu artiști de renume din diverse genuri, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și mulți alții.

Din anul 2017, Bogdan a împărțit scena cu taraful Lăutarii de Mătase, susținând numeroase concerte de muzică lăutărească ce au cucerit publicul din întreaga țară. De asemenea, și-a pus amprenta asupra coloanelor sonore ale unor documentare de succes, precum „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia”, realizate de reputatul jurnalist britanic Charlie Ottley.În palmaresul său muzical se regăsesc două albume de succes: „Valahia în Demol”, lansat în mai 2021, și „Drum pavat cu bolovani”, lansat în mai 2023. Acesta din urmă a stabilit chiar un mic record de vânzări, cu 1000 de exemplare epuizate în doar 9 ore de la lansare. Ambele albume au fost produse sub îndrumarea talentatului Adrian Despot. Muzica lui Bogdan Mihai Simion traversează trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană și unul de pop music generic românesc, inclusiv valsuri, tangouri și cântece de cabaret din perioada interbelică.

În cadrul concertului din Bacău, talentul inconfundabil al lui Bogdan Mihai Simion va fi subliniat de colaborarea cu taraful Lăutarii de Mătase, format din Nelu Răducanu la țambal, Mandi Pană la vioară, Cornel Neacșu la acordeon, Robert Adam-Szoltan la contrabas, Cristi Adam la violă-braci și Vicenzo Deacu la pianină.

Biletele pentru acest eveniment de excepție pot fi achiziționate de la Agnția Casei de Cultură din Bacău sau online, pe platforma www.SpectacoleFaine.ro. Nu ratați ocazia de a vă bucura de magia muzicii autentice românești, adusă pe scenă de Bogdan Mihai Simion și talentatul taraful Lăutarii de Mătase!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri