Blugii, sau pantalonii din denim, sunt, probabil, una dintre cele mai versatile piese de îmbrăcăminte.

Pot fi adaptaţi cu uşurinţă la foarte multe stiluri vestimentare şi nu se demodează niciodată. Având atât de multe variante disponibile, însă, alegerea celor potriviţi pentru tine poate fi uşor dificilă uneori. Mărimile diferă şi ele, adesea, de la un brand la altul, făcându-ţi parcă şi mai grea căutarea. 

Există diferite criterii de care ar trebui să ţii cont atunci când vrei să alegi perechea perfectă de blugi, precum: stilul, culoarea, lungimea, modelul, cum se potrivesc pe corp şi aşa mai departe. Iată o listă cu principalele tipuri de blugi pentru bărbaţi întâlnite în 2021.

 

Tipuri de blugi pentru bărbaţi

În funcţie de culoare, avem:

1. Blugii cu aspect „prespălat”, care vor avea porţiuni unde materialul este mai deschis la culoare. Există mai multe variaţii pentru acest efect.

2. Blugii clasici, au o singură culoare uniformă.

În funcţie de cum se aşează pe corp:

Pentru această categorie se include şi tipul de talie: joasă, medie sau înaltă, care poate face o diferenţă semnificativă în ceea ce priveşte aspectul şi confortul.

Blugii regular fit

Au o croială dreaptă de la talie până la gleznă şi sunt printre cele mai comune modele.

Blugii slim fit

Sunt destul de strâmţi pe picior, dar lasă totuşi puţin loc pentru mişcare şi sunt preferaţi în general de bărbaţii mai slabi, întrucât conturează foarte bine forma picioarelor.

Blugii skinny

Acesta este cel mai mulat model şi nu oferă prea multă mobilitate. Se poate simţii mult prea mic/strâmt pentru unele persoane.

Blugii loose fit

Sunt foarte largi, întâlniţi adesea în stilul hip-hop.

În funcţie de model:

1. Blugi clasici, pot fi simpli sau tip distressed (zgârieturi, rupturi, vopsea, etc)

2. Blugi cargo, le sunt specifice buzunarele multiple (în special cele deasupra de genunchi)

3. Joggers, care sunt o îmbinare a blugilor cu pantalonii de trening.

Pentru mai multe modele şi inspiraţie, vizitează site-ul Bolf aici https://www.bolf.ro/rum_m_Imbracaminte-barbati_Pantaloni-barbati_Blugi-12687.html.

Cum să îi alegi pe cei potriviţi ţie?

Pentru că fiecare persoană are o anumită structură a corpului, este important să ţinem cont de aspect atunci când ne gândim ce fel de model ne-ar avantaja cel mai mult. Spre exemplu, pentru bărbaţii mai solizi, cei mai buni vor fi blugii de tip regular fit, care nu sunt foarte mulaţi, însă nici nu adaugă volum, în timp ce pentru sportivi sau cei mai slăbuţi, blugii slim fit le vor oferi un „contur”, ce pare să ofere alungire şi definire a picioarelor. 

Dacă îţi doreşti să arăţi cât mai fit, optează întotdeauna pentru blugii care se potrivesc cel mai bine pe corpul tău.

Un alt criteriu ar putea fi dat de scopul acestora în garderoba ta şi de preferinţe. Modelele cât mai clasice pot fi adaptate atât pentru o ieşire cu prietenii, o întâlnire sau chiar pentru job, în timp ce un model de tip distressed te limitează doar la activităţile informale din timpul tău liber. Dacă eşti interesat predominant de confort, blugii cargo sau joggers sunt alegerea ideală. Aceştia îţi oferă mai multă mobilitate, întrucât au adesea un material mult mai elastic şi mai subţire. 

 PUBLICITATE