Potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), trei firme de asigurare – Asirom, Omniasig si Euroins – au avut probleme de comunicare cu baza de date CEDAM, care ofera informatii despre istoricul de dauna al soferilor.

În cazul Asirom, sistemul de emitere a politelor RCA nu functioneaza de luni, conditii in care asiguratorul nu poate vinde asigurari RCA. In cazul Omniasig si Euroins, softul nu emite decât polite cu clasa B0 (fara reducere, chiar daca soferul n-a avut nicio dauna pâna acum). Pe de alta parte, polita B0 îi avantajeaza pe cei care au facut accidente, întrucât nu sunt penalizati.

Problemele au fost confirmate si de brokerii de asigurari care s-au plâns de acest neajuns in aceste zile. „E important ca baza CEDAM sa functioneze, intrucât clientul poate sau nu beneficia de facilitati, daca nu a avut nicio dauna in ultimul an”, spun brokerii locali.

De exemplu, emiterea cu clasa B0 înseamna ca asiguratul nu primeste nicio reducere de prima, chiar daca nu a avut nicio dauna si ar fi fost îndreptatit sa primeasca bonusul care ar fi diminuat prima, in vreme ce la emiterea cu clasa B0 îl avantajeaza pe asiguratul care a avut daune, întrucât la înnoire plateste un pret care nu ia în calcul penalizarea.

De altfel, companiile de asigurari se confrunta des cu probleme de functionare a bazei de date CEDAM, insa, de obicei, neajunsurile au fost pe durata unei zile, cel mult doua.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ