Primaria Bacau a finalizat proiectul “Reabilitare si modernizare imobil str. Henri Coanda, nr. 9, cu destinatia locuinte sociale”, realizat cu fonduri europene prin POR 2007-2013, in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU).

Apartamentele degradate, pline cu gunoaie, cu usile si geamurile sparte nu mai pot fi recunoscute, au disparut pur si simplu. Blocul 9, numit “ghetou” de catre locuitorii cartierului a beneficiat de o investitie in valoare de 1.750.722,24 lei, din care valoarea asistentei financiare nerambursabile este de 1.445.848,28 lei.

In conferinta de presa organizata la Centrul de Afaceri cu prilejul incheierii proiectului, Leonard Padureanu, manager public in cadrul Primariei Bacau, a explicat ca PIDU trebuia sa contina si o componenta sociala: “Unii au realizat proiecte de monitorizare video a spatiilor publice. Sunt si acestea importante, dar noi am considerat ca aceasta componenta sociala trebuie sa fie reprezentata de reabilitarea Caminului de batrâni si a blocului social de pe str. Henri Coanda.”

PUBLICITATE

Prin acest proiect, au fost modernizate 49 de locuinte sociale: 17 garsoniere si 32 de apartamente. “Am fi vrut sa reabilitam si alte cladiri aflate in stare de degradare pentru a crea spatii de locuit pentru tineri, dar conditia este apartenenta lor la domeniul public”, a mai explicat Leonard Padureanu. PIDU mai cuprinde modernizarea spatiilor verzi, a Caii Moinesti, strazilor Milcov, I.L. Caragiale si Pasajului Letea.

“Speram in realizarea unui trafic civilizat la nivelul municipiului Bacau, de nivel european, cum ne place sa spunem, iar prin reabilitarea blocului de pe Henri Coanda, IPJ asteapta scaderea riscului de criminalitate si infractionalitate in zona”, a declarat cms. sef Dorin Roman, sef serviciu.

Blocul 9 de pe str. H. Coanda a beneficiat de refacerea pardoselilor, remedierea planselor, finisaje interioare, montarea de geamuri termopan si tâmplarie PVC, reproiectarea si inlocuirea tuturor instalatiilor, modernizarea bailor, construirea unei parcari si a unui drum de acces si, foarte important, contorizarea fiecarei locuinte, separat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ