Protopopiatul Sascut ajuta victimele alunecarilor de teren

Sensibilizati de situatia critica a sinistratilor din satul Gâsteni, si preotii din Protopopiatul Sascut au demarat in aceasta saptamâna o colecta in bani si alimente cu care sa aduca un strop de speranta in sufletele celor incercati. Aceasta actiune se desfasoara cu binecuvântarea ierarhului, IPS Ioachim, la initiativa preotului-protopop Ioan Negoita.

Activitatea de ajutorare a persoanelor afectate de alunecarile de teren va fi coordonata de catre preotul Iulian Pintilie, parohul de la Gâsteni. “Urmând pilda samarineanului milostiv, trebuie sa ne gândim la aproapele nostru ca la un om care, aflându-se in necaz, are nevoie de milostenia noastra” a declarat pr. Constantin Gherasim, purtator de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. (L.M.)

PUBLICITATE

Colecta pentru sinistratii din Gâsteni, in comunitatea catolica

colectaPS Petru Gherghel, episcop de Iasi, impreuna cu mai multi preoti catolici, a fost in catunul Berindesti, din satul Gâsteni – Racaciuni, grav afectat de alunecari de teren, inca de la sfârsitul lunii trecute. Urmare a acestui fenomen unic in acea zona, mai multe familii au ramas pe drumuri, fara case si alte bunuri. Impresionat de drama localnicilor, PS Petru Gherghel a fost prezent printre ei pentru a-i incuraja si pentru a se ruga impreuna cu ei.

Totodata, se face apel catre toate parohiile din dieceza la rugaciune si solidaritate cu oamenii greu incercati din Berindesti. In ziua de duminica, 12 aprilie, pastorul diecezei a dispus sa se organizeze o colecta speciala in toate bisericile din dieceza, parintii parohi indemnând pe toti credinciosii sa se alature acestei actiuni de solidaritate crestina.

Doi credinciosi, la iesirea din biserica, la finalul sfintelor Liturghii, vor aduna oferta oamenilor. Colecta se va transmite in urmatorul cont special al Episcopiei de Iasi, pentru situatii de urgenta, cu specificarea „Colecta pentru Berindesti (Racaciuni)”: RO78RNCB0175033592360005, cont deschis la Banca Comerciala Româna, Sucursala Iasi. Sumele colectate vor fi centralizate si folosite in a-i ajuta pe oamenii incercati din zona. (R.Neagu)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ