Biodiversitatea – varietatea vieții pe Pământ – face planeta noastră locuibilă și frumoasă.

Depindem de ea pentru mâncare, energie, materii prime, pentru aerul și apa care fac viața posibilă șipentru economia noastră. Și ne uităm la mediul natural pentru lucruri la fel de importante cum ar fi plăcerea estetică, inspirație artistică și de recreere.

PUBLICITATE

În ultimii 25 ani, UE a construit o vastă rețea de 26.000 de arii protejate din toate statele membre, precum și o suprafață de mai mult de 750.000 km2, ceea ce reprezintă 18% din suprafața UE.

Cunoscut sub numele de Natura 2000, este cea mai mare rețea de arii protejate din lume.

Temeiul juridic pentru Natura 2000 vine din Directiva Păsări și Directiva Habitat, care formează coloana vertebrală a politicii biodiversității interne a UE.

Dar arii naturale protejate nu se pot dezvolta izolate: dacă vrem să conserva capitalul natural al Europei, atunci politicile agricole, de energie și transport trebuie să fie si ele sustinute.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ