4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Bilete la tratament balnear subvenționat, pentru aproape 150 de persoane

.

HomeActualitateBilete la tratament balnear subvenționat, pentru aproape 150 de persoane

În prima decadă a lunii lui ”Cuptor” vor beneficia de tratament balnear subvenționat din bugetul asigurărilor sociale de stat 149 de pensionari și asigurați în sistemul public de pensii. Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a început deja distribuirea biletelor, din cea de-a IX-a serie din acest an, către cele 149 persoane. Dintre acestea, 144 au un loc rezervat, ele depunând din timp cerere pentru acordarea unui bilet în luna iulie. Locurile sunt în stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Sîngeorz, Sarata Monteoru, Slănic Moldova, Tîrgu Ocna și Vatra Dornei.

Persoanele cărora le-a fost alocat un bilet vor trebui să se prezinte la CJP Bacău, pentru a-l cumpăra, până în data de 6 iulie. Cele 5 bilete disponibile, pentru care nu s-a înregistrat nicio solicitare, sunt în stațiunile Buziaș, Moneasa și Sîngeorz și vor fi scoase la vânzare liberă. La cumpărarea biletului, beneficiarii vor trebui să aibă recomandarea de la medicul de familie sau de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma. Amintim că, pentru pensionari și asigurați, au rămas în vigoare condițiile de plată din anii anteriori.Astfel, pensionarii vor contribui cu 50 la sută din cuantumul brut al drepturilor de pensie. Asigurații ale căror venituri salariale brute sunt mai mici sau egale cu câștigul salarial mediu brut pe economie vor suporta 50 la sută din prețul biletului de tratament. Cei ale căror venituri salariale brute trec de câștigul salarial mediu brut pe țară vor plăti integral biletul. Șomerii vor contribui cu 50 la sută din indemnizația de șomaj, iar personalul didactic și didactic auxiliar, indiferent de venituri, va suporta 50 la sută din prețul biletului. Tot neschimbat a rămas și faptul că 15 la sută din numărul total al biletelor vor fi acordate, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au fost victimele unui accident de muncă sau suferă de o boală profesională.

Persoanele cu dizabilități beneficiază, și ele, de un bilet gratuit, dar numai în baza certificatului de încadrare în grad de handicap și a ”Programului individual de reabilitare și integrare socială” (original și copie). Acest act se obține de la Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Cât privește prețul integral, acesta este între 1.910 lei și 1.933 lei/bilet, la un hotel de 2 stele, și de la 1.979 lei la 2.027 lei, pentru unul cu 3 stele. Să mai notăm că, pentru seria a IX-a, data de plecare la tratamentul balnear este în 13, 14, 15, 16 sau 17 iulie, în funcție de fiecare stațiune.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri