11 decembrie 2023
ActualitateBiblioteca pentru toti la Palanca si la Hangu

Biblioteca pentru toti la Palanca si la Hangu

Primaria comunei Palanca (jud. Bacau) in parteneriat cu Primaria comunei Hangu (jud. Neamt) si cu Scoala cu Clasele I-VIII Palanca implementeaza in perioada mai-octombrie 2012 proiectul “Biblioteca pentru toti”. Finantarea se face in cadrul programului eCultura, care face parte din proiectul national amplu “Economia Bazata pe Cunoastere” initiat de Guvernul României prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu sprijinul Bancii Mondiale. Proiectul „Biblioteca pentru toti” vizeaza cresterea capacitatii comunitatilor participante de a folosi TIC pentru accesul la informare si cultura si micsorarea distantei psihologice dintre biblioteca si utilizatorii ei. Acest proiect urmareste de asemenea sa largeasca baza de utilizatori spre categoriile dezavantajate care nu sunt obisnuite sa foloseasca sau nu stiu cum sa foloseasca serviciile bibliotecii.
Bibliotecile participante isi vor diversifica gama de servicii oferite utilizatorilor prin accesul la resursele electronice si vor colabora pentru schimbul de bune practici si pentru extinderea fondului informational al fiecarei institutii.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: initierea unui grup de 20-40 adulti din fiecare comuna in comunicarea pe internet; promovarea lecturii ca forma de informare si socializare; schimbul de experienta intre cele doua comunitati participante la proiect, Palanca si Hangu; promovarea imaginii celor doua localitati in mediul virtual si in presa scrisa. Cursurile de initiere au loc intre 7-8 iulie si 14-15 iulie in Scoala Palanca si 3-4 iulie si 10-11 iulie in Biblioteca din Hangu. Alte activitati vor fi sesiunile de lectura de la Hangu (17-18 iulie si 24-25 iulie) si Palanca (21-22 iulie si 28-29 iulie), precum si organizarea Zilei portilor deschise pe 26 august in Palanca si 30 august in Hangu.
Bugetul proiectului este de 16.480 RON, din care 16.000 RON finantarea acordata prin programul eCultura si 480 RON din bugetul Primariei Palanca. Coordonarea este asigurata de Vlad Atomulese, Crina Biro-Balan, Liliana Atomulese la Palanca si Liliana Pintea la Hangu. Acest proiect isi doreste ca prin utilizarea mijloacelor eficiente de comunicare si a tehnologiilor moderne sa contribuie activ la dezvoltarea locala. (D.V.)

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri