24 aprilie 2024
SportBianca Ghelber, start de sezon în forță: 73,28 m!

Atletism/ Campionatele Naționale de Aruncări Lungi de Iarnă

Bianca Ghelber, start de sezon în forță: 73,28 m!

În anul Olimpiadei de la Paris, Bianca Ghelber pare mai în formă și mai hotărâtă ca oricând. Dovada? Bia a aruncat puternic… buzduganul încă de la prima competiție a sezonului. Sâmbătă, sportiva antrenată de Mihaela Melinte la SCM Bacău s-a laureat campioană a României la aruncarea ciocanului câștigând finala de Iarnă a CN de Aruncări Lungi, de la București, cu cel mai bun rezultat al său din această perioadă de an: 73,28 m!

Este pentru al doilea sezon la rând când Bia dă peste 73 metri la Naționalele de Iarnă. În 2023, campioana Europei a reușit un spectaculos 73,09. Acum, sub ochii fiicei sale, Victoria- prezentă, în premieră la o ediție a Naționalelor de Iarnă- Bianca Ghelber a mai adăugat 19 centimetri.

„Se vede că ne-a priit cantonamentul de pregătire de aproape o lună, din Cipru”, a mărturisit Mihaela Melinte, care a mai avut o satisfacție la această ediție de Campionat Național: un alt elev al său, sulițașul Alex Novac (CSM București), a cucerit, la rândul său, aurul cu un rezultat excelent: 84,04 m. De-abia revenite în țară după cantonamentul cipriot, Bianca Ghelber și antrenoarea sa, Mihaela Melinte vor porni din nou la drum. Destinația: Portugalia, acolo unde în weekendul 9-10 martie este programată Cupa Europei.„Ne-am întors joi din Cipru, unde ne-am antrenat vreme de trei săptămâni, sâmbătă am fost la Naționalele de la București, iar marți plecăm în Portugalia, pentru Cupa Europei. Așa e viața sportivilor și antrenorilor: mereu plecați. Ajungem pe acasă doar pentru a ne saluta copiii. A fost ziua lui fiu-miu, iar eu eram plecată.

În weekend însă mă revanșez și îi organizez o petrecere surpriză. În ceea ce o privește pe Bianca, surpriza i-a rezervat-o soțul ei, care, fără so anunțe, a venit cu Victoria la concursul de la București. A fost ceva foarte emoționant”, a povestit Mihaela Melinte, care speră ca 2024 să fie un an de vârf pentru Bianca Ghelber. Doar e anul Olimpiadei de la Paris, nu?

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri