In aceasta perioada, pâna pe 26 noiembrie, in mai multe institutii de invatamânt din judetul Bacau, intre care amintim Scoala Gimnaziala Beresti-Tazlau, Scoala Gimnaziala Nr.1 Turluianu, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Sanduleni, Scoala Gimnaziala „George Calinescu” Onesti, Scoala Gimnaziala Nr.1 Oituz, Scoala Gimnaziala Magiresti sau Colegiul National „Costache Negri” Tg. Ocna vor avea loc activitati care sa marcheze 25 de ani de drepturi ale copiilor.

Cu aceasta ocazie, la Beresti Tazlau, se demareaza si proiectul „Sunt copil, am drepturi?”, coordonat de profesorii Intuneric Tatiana, Dumitru Viorel, Curcuta Angela, Angheluta–Bratu Mariana, Tudorache Adriana, Scortanu Alexandrina, Ardeleanu Maricica, Dumitru Denisa si Tulpan Marinica.

„Acest proiect se adreseaza elevilor si este realizat in colaborare cu Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Bacau, structura a Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, reprezentat de Diana Aprodu si Organizatia Salvati Copiii, Filiala Iasi, reprezentata de Manole Maricica”, a declarat prof. Viorel Dumitru.

La fiecare intâlnire elevii vor avea posibilitatea sa adreseze intrebari si sa primeasca raspunsuri privind drepturile lor. De asemenea, toate scolile implicate in aceasta actiune vor participa la concursul cu tema „Drepturile mele in imagini”, iar un juriu format din membri institutiilor participante va desemna câstigatorii pe 26 noiembrie, urmând ca desenele desemnate ca fiind cele mai reprezentative pentru tema propusa sa fie expuse la sediul CJRAE si in scolile participante.