La data de 23 decembrie a.c, în jurul orei 18.30, polițiștii au efectuat cercetări pe D.N. 2, în afara localității Berești Bistrița, pentru a stabili împrejurările producerii unui accdient rutier, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața.

Astfel, din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 36 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism, pe directia Bacău-Roman, a surprins și accidentat un bărbat de 48 de ani, din comuna Berești-Bistrița, care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier s-a înregistrat decesul pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Atenție pietoni! Învăţaţi din greşelile altora şi feriţi-vă de probleme. Venim în întâmpinarea dumneavoastră, stimaţi pietoni, adresându-vă câteva sfaturi legate de modul în care este recomandat şi prevăzut de lege să traversaţi partea carosabilă.
Astfel, în calitate de pietoni, sunteţi obligaţi să vă deplasaţi numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavostră de mers.
Traversaţi drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.
Pentru a fi observaţi la timp de către conducătorii auto, pe timp de noapte, când vă deplasaţi pe partea carosabilă a drumului care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aveţi aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent – reflectorizante sau să purtaţi o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.
După ce aţi coborât dintr-un mijloc de transport, nu traversaţi prin faţa sau prin spatele vehiculului şi nu vă angajaţi în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.
O asigurare temeinică în faţa trecerii pentru pietoni vă va menţine în siguranţă. Mai bine aşteptaţi ceva mai mult pe trotuar, decât să fiţi nevoiţi apoi să vă petreceţi timpul în spital.
Cu siguranţă preţuiţi compania celor apropiaţi, aşa că faceţi totul pentru a sta lângă cei care vă aşteaptă acasă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ