Timp de mai bine de o luna, sute de inspectori de la Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) au verificat 80 de firme specializate în comercializarea en-gross si en-detail a combustibililor (benzina, motorina, GPL) din toata tara, inclusiv din judetul Bacau.

In urma acestor actiuni, s-au constatat abateri grave care au impus aplicarea a 19 amenzi în cuantum total de 401.000 lei, confiscarea de venituri de peste 11,2 milioane lei si confiscarea a peste 30 de tone de motorina, depozitate în spatii neautorizate. „În urma analizelor preliminare de risc fiscal si a controalelor inopinate realizate la nivel national, au fost constatate încalcari ale conditiilor de autorizare si functionare, precum desfasurarea activitatii de comercializare a produselor energetice fara atestat legal de catre intermediari, sau comercializarea de catre benzinarii a combustibililor fara a utiliza mijloace tehnice de masurare si control autorizate sau având buletine de verificare metrologica si certificate de calibrare expirate”, a precizat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al DGAF.

Totodata, inspectorii antifrauda au verificat si transportatori sau constructori de drumuri, în calitate de beneficiari finali ai unor cantitati importante de combustibil susceptibil a fi provenit din surse nelegitime. În aceste situatii s-a putut constata ca se achizitiona combustibil lichid greu (CLG), similar pacurei, cu acciza foarte mica, dar care era utilizat drept combustibil auto, dupa ce era amestecat cu uleiuri minerale. Verificarile continua, urmând a fi sesizate organele de urmarire penala în cazurile în care au fost identificate elemente constitutive ale unor infractiuni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ