Anul acesta, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a marcat începutul unei noi etape în dezvoltarea sportului de performanță băcăuan. Clubul Sportiv Bronx Powerlifting Club, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău, a organizat, pe 3 decembrie, prima ediție a Bench Press Trophy, competiție de împins din culcat pentru tinerii cu dizabilități.

Competiția a adunat sportivi din toate colțurile țării și a adus, pentru prima dată în Bacău, șansa tinerilor cu o dizabilitate să se facă remarcați și să practice un sport de performanță, la care să fie câștigători.

În organizarea competiției s-au implicat și numeroase companii: BARRIER, DEJTRANS, TISS-MARKET, NOVOPLAST EVOLUTION, MAXIMA FERESTRE, URBAN BUILDING, SIGMA SECURITY, REDIS, WEIDER și DARURILE PREPELIȚEI, care au susținut sportivii câștigători cu premii în bani, dar și cu produse nutritive și paste din ouă de prepeliță.
Cu ocazia organizării competiției, Clubul Sportiv Bronx Powerlifting Club Bacău a selectat sportivi cu potențial care să practice powerliftingul într-un mod susținut, atât tineri din Bacău, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Domnița Maria”, cât și din Liceul Special Bivolărie, din Vicovu de Sus.

Tinerii cu dizabilități se vor putea antrena gratuit într-o sală recent echipată cu sprijinul Fundației Mereu Aproape, care, în cadrul campaniei #Ajuteu, a sprijinit inițiativa lui Daniel Zodian, președinte onorific al CS Bronx Powerlifting Club Bacău, de a oferi tinerilor cu dizabilități șansa de a se antrena pentru Jocurile Paralimpice, de a câștiga medalii și de a se putea, astfel, susține financiar prin mijloace proprii (rente viagere, burse de studiu etc.), având asigurat un viitor independent.

Competiția este o noutate pentru comunitatea locală, pentru tinerii cu dizabilități, care primesc șansa să ,,fie și ei cei mai buni la ceva, să se simtă câștigători”, după cum și Radu Ababei, director al DJST Bacău, menționa la primele planificări ale competiției, dar, în primul rând, o recunoaștere pentru adevărații campioni… pentru cei care își depășesc limitele, înfruntă durerea, trec peste etichete și se dovedesc a fi CAMPIONI, eroi și modele pentru ceilalți…Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE