4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Beatificarea Episcopului martir Anton Durcovici

.

HomeCulturăBeatificarea Episcopului martir Anton Durcovici

Evenimentul istoric va avea loc la Iasi, sâmbata, pe Stadionul municipal “ Emil Alexandrescu” din cartierul Copou, incepând cu ora 11.00.

Sunt asteptati peste 15.000 de pelerini. Episcopul Anton Durcovici, care si-a savârsit martiriul în închisorile comuniste în anul 1951, este cel de-al cincilea român care va fi declarat fericit de catre Biserica Catolica, el urmând lui Ieremia Valahul, calugar franciscan capucin din Moldova, mort în 1625, si altor trei fericiti, martiri din perioada prigoanei rosii, episcopii Szilard Ignatiu Bogdanffy, Janos Schleffer si monseniorul Vladimir Ghika. La acest eveniment si-au anuntat participarea 4.060 de credinciosi din Decanatul Romano-Catolic Bacau, dintre care 259 de ministranti si 457 de tineri.



Numarul lor va fi cu siguranta mai mare. Biletele de participare pentru cei care se hotarasc in ultimul moment putând fi obtinute la intrarea in stadion. Pentru pelerinii deja inscrisi Episcopia de Iasi a inchiriat o garnitura de tren de rang R ( Regio) care va pleca sâmbata dimineata din Adjud la ora 5.25, va sosi in Bacau la 6.31 si va stationa 14 minute.

La ora 9.18 va ajunge la Iasi. De acolo credinciosii se vor deplasa cu mijloace de transport in comun pâna la stadion. La intoarcere trenul va pleca la ora 15.00 din gara Iasi urmând sa ajuna la ora 17.34 in Bacau. Credinciosii care s-au inscris la autocare in Parohia Catolica “Sf. Nicolae”, vor pleca la ora 7.00 dimineata din fata catedralei.

Dupa Sfânta Liturghie de pe stadion se vor intoarce la autocare. Atentie! Nu uitati biletele de participare. Sunt necesare pentru pastrarea ordinii si sigurantei, cât si pentru repartizarea locurilor pe stadion.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri