21 iunie 2024
ActualitateBaza 95 Aeriană sărbătorește eroii de pe Culmile Coșnei

Baza 95 Aeriană sărbătorește eroii de pe Culmile Coșnei

Baza 95 Aeriană a onorat eroii căzuți pe culmile Coșnei. Într-o ceremonie impresionantă desfășurată la Ansamblul Monumental de pe Dealul Coșna, comuna Pârgărești. Muzica Militară a Garnizoanei Bacău a dat tonul emoției și solemnitatea a fost punctată de survolul avioanelor IAR-99 Șoim, elicopterele IAR 330 SOCAT și salturile curajoase cu parașuta.
Evenimentul a debutat cu un serviciu religios unitar, oficiat de preoți din biserici ortodoxe și romano-catolice, subliniind sacrificiul și curajul eroilor în Războiul de Întregire Națională. Alocuțiunile rostite au evocat faptele de vitejie și patriotismul neclintit al celor căzuți în luptă pentru patrie.

Momentul culminant al ceremoniei a fost depunerea coroanelor de flori la monument, simbol al dăruirii supreme a eroilor. Defilarea militarilor pe acordurile Muzicii Militare a Garnizoanei Bacău a adăugat solemnitate evenimentului, iar atmosfera încărcată de emoție a unit participanții într-un singur gând de respect și recunoștință.O mostră de tehnică și pricepere a fost oferită de avioanele IAR-99 Șoim și elicopterele IAR 330 SOCAT în timpul survolului, în timp ce salturile îndrăznețe cu parașuta, tip aripă, executate de militarii Batalionului 53 Comando “Smaranda Brăescu” din aeronava C-27 J Spartan au captivat privirile tuturor.

Reconstituirea unui moment de luptă de pe Dealul Coșna, realizată de membrii Asociației “Tradiția Militară”, a adus istoria mai aproape de participanți, evidențiind sacrificiul și curajul celor ce s-au opus pentru ca generațiile viitoare să trăiască în libertate și demnitate.
Într-un cadru plin de solemnitate și adâncă recunoștință, evenimentul a reunit trecutul, prezentul și viitorul, omagiatu-și eroii, cunoscuți și necunoscuți, care au înfruntat acum mai bine de un secol provocările istoriei cu devotament și dăruire. Baza 95 Aeriană și toți participanții își propun să continue să îngrijească moștenirea acestor fapte de vitejie pentru a le menține mereu vie în amintirea națională.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img