10 decembrie 2022
5 C
Bacău

Batalionului 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu”, la 77 de ani

HomeActualitateBatalionului 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu”, la 77 de ani

Aniversare printre gloanțe

Batalionului 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu”, la 77 de ani

Pe 10 iunie, parașutiștii militari sărbătoresc 77 de ani de când prin aplicarea Decretului-Lege 93 la 10 iunie 1941, a fost înființată Compania Parașutiști în cadrul Centrului de instrucție al aeronauticii de la Popești-Leordeni sub comanda locotenentului mecanic de aviație Ștefan-Șoverth.

Pentru militarii Batalionului 630 Parașutiști ”Smaranda Brăescu” Bacău, această zi aniversară reprezintă un moment de omagiu adus patronului spiritual al unității, prima femeie parașutist, Smaranda Brăescu, cea care s-a numărat printre instructorii primei companii de parașutiști.Trupele de parașutiști ale Armatei României au fost și sunt o realitate dictată de evoluția și necesitățile celui de-aL Doilea Război Mondial și ulterior, de dinamica organizațiilor internaționale de securitate respectiv de transformările din mediul operațional al secolului XXI.

La arme

În Bacău, ziua parașutiștilor a fost sărbătorită în avans, alături de ziariști. Aceștia au fost invitați în Poligonul Gârleni, la o repriză de trageri, urmând ca de ziua lor, parașutiștii să facă exerciții demonstrative în cadrul mitingului aerian care va avea loc pe 9 iunie, pe aerodromul Bacău, începând cu ora 10.00.

După instructajul de rigoare făcut de lt.col. Lucian Bejan, locțiitor al comandantului Batalionului 630 Parașutiști ”Smaranda Brăescu”, s-a mers spre aliniamentul de tragere unde reprezentanții mass-media au tras cu pistolul Glock calibrul 9 mm, SIG MPX pistol automat, cu pușca de asalt de 9 mm HKG 36, pușca semiautomată cu lunetă SIG APR, M 110 și mitraliera 249 SAW.

Dintre cei 24 de concurenți prezenți în concurs, parașutiștii militari au premiat primele trei punctaje acumulate la tragerea cu o singură armă. Pentru că au fost punctaje identice s-a ajuns la baraj, iar în urma unei noi runde de trageri, clasamentul a arătat astfel: locul I, cu un punctaj de 99 de puncte din 100 posibile, a fost obținut de Marius Zaharia (Digi TV), locul II i-a revenit lui Eugen Gondoș, iar pe locul III s-a situat Sebi Șufariu, care, deși a tras tot 99 de puncte nu a mai participat la baraj, părăsind poligonul mai devreme. Per total a fost o zi reușită!

Alte titluri
Alte titluri

Atenție la condițiile de trafic!

Poliţia rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule...

Când vine vorba de siguranța copiilor nu trebuie să facem compromisuri!

În această săptămână polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție...

Program Happy Cinema Bacau, 9- 15 decembrie

Vineri,9 Decembrie 12:30 Teddy's Christmas - Familie, Normal, AG 13:00 Captain...

Opinii
Opinii

Ultimele știri